Kantoliinasta laukku -palvelu kierrättää oman kantoliinan kotimaiseksi laadukkaaksi laukuksi

Kantoliinasta laukku

*kaupallisessa yhteistyössä MUUTEn kanssa*

Kantoliinalla on monessa pienlapsiperheessä tärkeä arjen rooli, ja siitä voi olla haikeaa luopua silloinkaan, kun omat jalat jo kuljettaa pientä seikkailijaa. Käyttöaikansa päässä liina on täynnä muistoja, jotka haluaisi edelleen kantaa mukanaan. 

Kantaminen ei kuitenkaan perheessä lopu taaperoikään, vaikka tarpeet muuttuvat. MUUTEn kantoliinasta laukku -palvelu on käytännöllinen tapa säilyttää liina muodossa, joka ei pölyty kaapissa, vaan jatkaa tehtäväänsä. Liina on tehty kantamista varten.

Omasta kantoliinasta voi teettää laukun lapsen kasvaessa.

 

Laukku, jolla on tunnearvoa

Idea kantoliinasta valmistetusta laukusta tuli alunperin MUUTEn asiakkaalta, joka ei raaskinut luopua kauniista ja rakkaasta liinasta, muttei myöskään halunnut säilyttää sitä käyttämättömänä. Tuolloin kantoliinasta syntyi reppu, ja sen jälkeen kantoliinoista on valmistunut muitakin MUUTEn malliston laukkuja, niin vanhemmille, kuin lapsillekin.

 

MUUTE lasten ja aikuisen reppu uudelleenkäytetystä kantoliinasta.

"Olen tehnyt laukkuja äideille, mutta myös lapsille, jotka ovat saaneet oman miniAHTI repun kankaasta, jossa heitä on vauvana kannettu.

-Laukuntekijä Annika

Ihastusta herättänyt Kantoliinasta laukku -palvelu on nyt MUUTElla tarjolla jaksoittain, muutaman kerran vuodessa. Tuolloin käytöstä poistetuista, rakkaista kantoliinoista valmistuu erikokoisia reppuja, suuria viikonloppukasseja, tai yksilöllisiä olkalaukkuja. 

MUUTEn reppu kuviollisesta kantoliinasta valmistettuna
Kantoliinan mahdollinen kuviointi sommitellaan tarkasti laukkuun sopivaksi.
Kantoliinasta voi valmistaa suuren viikonloppukassin perheen retkille

Kauko-viikonloppukassi sopii pidempiinkin seikkailuihin.

Suomalainen laukuntekijä

MUUTE on helsinkiläinen yhden naisen yritys, joka valmistaa laadukkaita laukkuja kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. Kantoliinojen uudelleenkäyttö onkin siksi luonteva lisä MUUTEn toimintaan. Kudotut kantoliinat ovat pääasiassa todella kestäviä ja laadukkaita kankaita, ja soveltuvat siksi hyvin myös uudelleenkäyttöön laukuissa. 

Laukuntekijä Annika valmistaa jokaisen laukun alusta loppuun itse. Työhuoneella Suomenlinnassa, vanhan puolustusmuurin suojissa, syntyy laukkuja, jotka tehdään aina ajatuksella ja huolella.

Laukuntekijä Annika Fuhrman

"Tavoitteenani on valmistaa ajattoman tyylikkäitä ja kestäviä tuotteita, jotka kuormittavat maapalloamme mahdollisimman vähän. Toivon että jokaisesta laukusta tulee omistajalleen luotettava matkakumppani, joka kulkee rinnalla pitkään."

-Annika

Miten tilaan laukun omasta kantoliinastani?

Tämän vuoden ensimmäiset kantoliinalaukut ovat tilattavissa MUUTEn verkkokaupasta 28.1.2022 – 11.2.2022.

Tilauksen jälkeen saat ohjeen oman kantoliinan lähettämisestä laukuntekijälle ja pääset keskustelemaan Annikan kanssa tulevan laukkusi yksityiskohdista.  Jokaisesta kantoliinasta tulee erilainen, ainutlaatuinen laukku, jossa huomioidaan liinan ominaisuudet ja mahdollinen kuviointi.

Noin neljän viikon kuluttua tilauksesta saat paluupostissa laukkusi, ja kantaminen saa jatkua. 

Ota yhteyttä

annika@muute.fi

MUUTEn kotisivut ja verkkokauppa

Voit seurata laukuntekijän työtä myös Instagramissa ja Facebookissa.