Anette Ahokas Design -vaatteita Suomesta

Anette Ahokas Design -vaatteita Suomesta

Anette Ahokas on porilainen vaatesuunnittelija, joka oman mallistonsa lisäksi suunnittelee mm esiintymisasuja ja juhlapukuja.

Valikoimassamme olevan Classic Woman-malliston tuotteet on valmistettu vaateteollisuuden ylijäämäeristä. Myös leikkuujätettä on pyritty hyödyntämään. Esimerkiksi nahan leikkuusta syntyvät palat menevät koruihin tai niille suunnitellaan uusi käyttötarkoitus.

"Omassa naistenvaatemallistossani haluan korostaa vahvaa ja kehopositiivistä naiskuvaa. Vaatteiden laatu ja ajattomuus ovat tärkeitä arvojani."

 

Anette kaavoittaa vaatteet itse, ja ne ommellaan pienompelimoissa Turussa.

Minua inspiroi materiaalit, pinnat ja niiden käsittely. Materiaaleista rakkain on nahka, johon ihastuin artesaaniopintojeni aikana ja näin siitä tuli iso osa yritykseni brändiä sekä mallistoa. Erityisesti nahassa kiehtoo kierrätys- ja kalannahan käyttö sekä sen muokkaaminen."

Anette Ahokas valmistaa Suomessa korvakoruja kalannahasta

 

Kalannahkaa Anette käyttää korvakoruissaan. Nahka on peräisin ravintoloista, ja Anette parkitsee ja värjää sen itse. Monenlaiset värit hehkuvat upeasti kalan suomuissa. Kalannahka itsessään on ohutta, joten korvakoruissa sen taustalla on tukena kierrätysnahka. Pieniä nahkapaloja koruihin jää esimerkiksi nahkavaatteita tehdessä leikkuujätteinä

"Haluamme tehdä kaikki tuotteet Suomessa. Tuotantomme on pientä, joten laatua on helppo valvoa."

Valikoimamme tuotteet

 Etusivulle