Myssyfarmi


Ei mitään muotia, vaan mummojen neulomaa.

Myssyt on tehty niille, jotka eivät sovi lokeroihin tai mahdu muotteihin. Kuten perustajansa Anna ja Janne Rauhansuu. Ensimmäinen Myssy syntyi Jannen, entisen ammattipurjelautailijan käsissä. Sittemmin pöytyäläistä sukutilaa neljän lapsensa kanssa asuttava pari hankki maailman hienointa villaa tuottavia suomenlampaita ja ryhtyi yhteistyöhön paikallisen kehräämön kanssa.

Myssyfarmin perustajat

Annan visio oli luoda Myssystä muotimerkki, jolla ei ole mitään tekemistä muodin kanssa sellaisena kuin se tunnetaan. Myssyjen valmistuksen oli oltava aitoa ja luonnonmukaista.

Myssyfarmin ideologiaan samaistuikin pian niin moni oman tiensä kulkija, että neulomiseen alettiin tarvita apuvoimia. Hätiin tulivat paikalliset eläkeläisrouvat -Myssymummot. Jokainen Myssyfarmin tuote syntyykiin paikallisen mummon puikoissa ja on tekijänsä signeeraama.

Myssyfarmi Myssymummot

Myssymummot

100% suomalaista luomuvillaa

Myös villaa tulee nykyään muiltakin tiloilta. Myssyihin käytetään kuitenkin vain luomuvillaa suomalaisilta tiloilta ja villa myös pestään ja kehrätään Suomessa. Tuotantoprosessi säilyttää villan luonnollisen rasvan, lanoliinin, mikä tekee langasta luonnostaan vettä- sekä likaahylkivän. 

Suomenlammas on erityinen maatiaisrotu, jonka villa muistuttaa laadultaan merinovillaa. Kuitenkin Suomessa tuotetusta villasta hävitetään jätteenä noin 70%, sillä sillä ei ole villan lajittelun ja kuljetuksen kustannukset kattavaa markkina-arvoa. Myssyfarmi on halunnut tarttua tähän epäkohtaan, ottaa hienon, paikallisen raaka-aineen käyttöön ja maksaa siitä lammastiloille reilun korvauksen. Samalla Myssyfarmi tukee myös suomalaista kehräämöteollisuutta. Pääyhteistyökumppani on Pirtin Kehräämö.

Lista villan tuottajista

Myssyfarmi käyttää suomenlampaan luomuvillaa

Osa villoista käytetään kauniissa luonnollisissa sävyissään, osa värjätään. Kaikki värjäys tehdään käsin Myssyfarmin tuotantotiloissa. Värjäyksessä käytetään matalahappovärejä, jotka kiinnitetään lankaan sitruunahapolla. Värjäysprosessi tekee langoista erityisen kuohkeita ja pehmeitä, sekä väreistä eloisia ja loisteliaita verrattuna teollisesti värjättyihin.

Myssyfarmi villamyssy Muffi

Tutustu Myssyihin

 

Myssyfarmi estittää: Welcome to Pöytyä, the land of misfits

 Etusivulle