Pitu Woodellery -käsintehtyjä koruja puusta

Pitu Woodellery edustaa harvinaiseksi käyvää käsityötaitoa. Korut valmistetaan puusta puukolla vuollen tai käsin sorvaten. Kaikissa puukoruissa ainoa täysin koneellinen työvaihe on reiän poraaminen korupiikkiä varten. Varsin puhdasta käsityötä siis.

Pitu Woodellery suomalaisia puukoruja käsityönä

Suomalaisesta puusta 

Pitu Woodelleryn koruista löytyy visakoivua, saarnia ja mäntyä. Puu on suomalaisten puuseppien ylijäämää, jolloin pienetkin palat arvokasta puuta voidaan käyttää hyödyksi.  

"Käytän puukorujen valmistuksessa kotimaisia materiaaleja ja erityisen perinteisiä valmistustapoja, osa koruista sorvataan käsin, osa vuollaan puukolla. Jokaisella puumateriaalilla on omat yksilölliset piirteensä, siksi materiaalien ja valmistustapojen tunteminen on erittäin tärkeää."

-Pitja Simi

Kauneinta on luonnollisuus

Pitu Woodelleryn design kunnioittaa materiaaliaan. Tuotteissa näkyvät puun väri ja syyt ja jokaisen kappaleen yksilöllisyys. Korut saavat pintaansa vain värittömän, elintarvikehyväksytyn öljyn tai luonnon vahan.

"Me halutaan, että nämä tuotteet on aidosti ekologisia. Että ne huokuu perinteistä ja taitavaa käsityötä, koska sitä ne on. Harvinaisia taitoja, joita monella ei enää ole." 

 

Pitu Woodellery puiset korut valmistetaan käsityönä Suomessa
Korut valmistaa Pitja Simi Oulaisissa.

Videolta voit seurata Pitjan työskentelyä.

Kaikki Pitu Woodellery korut

 

 

Etusivulle