Roihuvuoren Nahka käsintehtyjä nahkatuotteita

Roihuvuoren Nahka -nahkatuotteita käsityönä

Roihuvuoren Nahka on yhden miehen yritys. Kaikki työvaiheet suunnittelusta tuotteen viimeistelyyn tekee Antti työhuoneellaan Roihuvuoressa. 

Käsityötä perintötyökaluilla

Nahkatyöt kulkevat Antilla suvussa ja osan työvaiheista hän tekeekin suutaripapaltaan perimillään työkaluilla. Kaikki työvaiheet tehdään käsin. Huolella käsin tehdyssä tuotteessa onkin ihan erityinen tuntu!

Roihuvuoren Nahka nahkalaukkuja käsityönä

Sain seurata Upcyclerin valikoiman laukkujen syntyä työpajalla.

Kasviparkitusta nahasta

Roihuvuoren Nahan tuotteet ovat kasviparkittua nahkaa. Kasviparkittu nahka on kromiparkittua ekologisempi ja pidemmän valmistusprosesin vuoksi myös arvokkaampi materiaali. Uutena kasviparkittu nahka on jäykkää, mutta pehmenee käytössä ja patinoituu luonnollisen kauniisti. 

Nahan Antti hankkii Englannista, josta on saatavissa tuotannon kokoon sopivia pieniä määriä. Nahka on ruokateollisuuden ylijäämää. 

Osa laukuista ja korttikoteloista on värjäämättömiä. Nahan luonnollinen väri patinoituu vaalean ruskeaksi. Tummemmat sävyt on käsin värjätty tuputtamalla väri nahan pintaan.

Tehty kestämään

Tuotteiden suunnittelussa on pyritty yksinkertaisuuteen ja kestävyyteen. Mitään ylimääräistä ei ole ja siinä piileekin tuotteiden kauneus. Harkittu muoto, laadukas materiaali ja huolellinen työ -niistä on vuosia kestävä nahkalaukku tehty.

Laukkuja ei ole vuoritettu, vaan nahka on näkyvissä laukun sisäpinnalla. Jokainen sauma ja huolella tehty tikki on näkyvissä. Kaunista!

Roihuvuoren Nahka käsintehtyjä nahkalaukkuja

Vaalea nahka patinoituu ajan myötä tummemmaksi.

Nahka on hyvin hoidettuna vuosikymmeniä kestävä materiaali. Jos nahkatuotteesi kuitenkin normaalikäytössä rikkoutuisi, sen lupaa korjata tekijä itse.

Valikoimamme Roihuvuoren Nahka -tuotteet

Etusivulle