Farkut kiertoon


Ylittää käsityskykyni, että yhden farkkuparin valmistukseen tarvitaan yli 10.000 litraa vettä. Se on yhden ihmisen yli kymmenen vuoden juomavesi! 

Farkkujen valmistuksessa tehdään varsinaisen puuvillan kasvatuksen lisäksi monia pesuvaiheita ja värjäyksiä, jotka lisäävät veden kulutusta. Erilaisia pesuja on lukemattomia ne ovat todellakin sitä: pesuja.

Siksi olen erityisen tyytyväinen löytäessäni brändejä, jotka valmistavat tuotteensa kierrätettyä farkkua hyödyntäen.

Piece of Jeans

Piece of Jeansin tuotteet tehdään käytetyistä farkuista. Farkut leikataan paloiksi, joista koostetaan uusi kangas uusia tuotteita varten. Saumat ja taskutkin voidaan hyödyntää, kun ne sijoitellaan käyttötarkoituksen mukaan oikeisiin kohtiin.

Ekologisia tuotteita kierrätetyistä farkuista

Malli: Susanna Heinonen. Kuvaaja: Jussi Viljamaa. 

Malli: Carl-Gustav Kurn. Kuvaaja: Silja Säily

 

Tutustu tuotteisiin

Post Waste Collection

Pure Wastella on erityinen Post Waste Collection, jossa hyödynnetään käytettyjä farkkuja yhdistettynä muuhun kierrätysmateriaalin. Värjäystä ei tarvita, sillä vahva sininen väri on voimissaan vielä uudellakin kierroksella ja antaa uudelle tuotteelle sen upean, rennon sinisen sävyn.

Post Waste collection sisältää käytettyä farkkua

Post Waste -tuotteet:

T-paita

College

Kauluspaita

Mem

Kierrätysmuodin edelläkävijä Remake Helsinki on hyödyntänyt käytettyjä farkkuja laajasti MEM-mallistoissaan. Painokuvion lisääminen farkkuun on antanut sille täysin uuden ilmeen.

Post consumer waste, käytty farkku kierrätysmateriaalina

MEM-tuotteemme löytyvät Remake Helsingin mallistosta

Lisää Remakesta

 

Etusivulle

 


Jätä kommentti


Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista