Farkut kiertoon


Ylittää käsityskykyni, että yhden farkkuparin valmistukseen tarvitaan yli 10.000 litraa vettä. Se on yhden ihmisen yli kymmenen vuoden juomavesi! Ja useimmiten paikassa, jossa puhdasta vettä juotavaksi ei liikoja ole.

Siksi olen erityisen tyytyväinen löytäessäni brändejä, jotka valmistavat tuotteensa kierrätettyä farkkua hyödyntäen.

Piece of Jeans

Piece of Jeansin tuotteet tehdään käytetyistä farkuista. Farkut leikataan paloiksi, joista koostetaan uusi kangas uusia tuotteita varten. Saumat ja taskutkin voidaan hyödyntää, kun ne sijoitellaan käyttötarkoituksen mukaan oikeisiin kohtiin.

farkkua kierrätykseen

kierrätysmateriaalista koostetaan uutta kangasta

kassi kierrätetystä farkusta

Kuvassa Susanna Heinonen, kuvannut Jussi Viljamaa.

Piece of Jeansilla on myös erityinen palvelu: farkut mittatilaustyönä. Niin suositut kuin farkut ovatkin, niiden ostaminen voi olla hankalaa ja helposti kaapin perälle kertyykin pino sopimattaomia, epämukavia farkkuja. Mittatilaustyönä tehdyt farkut ratkaisevat huonosti istuvien farkkujen ongelman.

mittatilausfarkut

Tutustu tuotteisiin

Post Waste Collection

Pure Wastella on erityinen Post Waste Collection, jossa hyödynnetään käytettyjä farkkuja osana uutta materiaalia. Värjäystä ei tarvita, sillä vahva sininen väri on voimissaan vielä uudellakin kierroksella ja antaa uudelle tuotteelle sen rennon sinisen sävyn.

post waste denim

Post Waste -tuotteet:

T-paita

College

Kauluspaita

Mem

Kierrätysmuodin edelläkävijä Remake Helsinki on hyödyntänyt käytettyjä farkkuja laajasti MEM-mallistoissaan. Painokuvion lisääminen farkkuun on antanut sille täysin uuden ilmeen.

Mem post consumer denim

Kurin top printed post consumer denim

MEM dress post consumer denim

MEM-tuotteemme löytyvät Remake Helsingin mallistosta

Lisää Remakesta

 

Etusivulle

 


Jätä kommentti