Omia unelmavaatteita


Omia unelmavaatteita mittatilaustyönä

*Kaupallinen yhteistyö Kuviolla-ompelimon kanssa*

Usein meillä saattaa olla mielessämme joku unelmavaate, jota yritämme turhaan etsiä valmisvalikoimista. Pitäisi olla vähän lyhyempi tai löysempi tai istuvampi, mutta paremman puutteessa tyydymme saatavilla oleviin vaihtoehtoihin. Harvemmin silti  tulee mieleen, että vaatteita voi myös teettää mittatilauksena ja saada juuri sen toivotunlaisen vaatteen omille mitoille istuvana.

Ompelimot jäivät taka-alalle, kun ulottuvillemme alkoi vyöryä valtavat valikoimat muotitavaraa, halvalla. Nyt, kun alamme huomata, että menimme väärille jäljille halvan pikamuodin perässä, on aika ottaa pari askelta taaksepäin. Ja sehän ei missään tapauksessa tarkoita vanhanaikaista, vaan sen huomaamista, että ompelijat ovat juuri nyt niitä rokkistaroja, joiden käsissä syntyy kestäviä ja arvostettuja vaatteita. Sillä ekologisimpia vaatteitahan ovat ne, joita käytämme pitkään. Ja kun vaate on itselle, omien toiveiden ja omien mittojen mukaan tehty, siitä ei kyllä hevillä luovu!

Kuviolla -ompelimo

Hyvinkääläisen Sinin Kuviolla on palveleva ompelimo, joka tulee avuksesi, kun tarvitaan jotain juuri sinulle tehtyä.

Oman huomioni tässä ompelimossa kiinnitti paitsi yrittäjä Sinin ekohenkinen ajatustapa, myös palvelujen monipuolisuus. 

"Yleisimmät työt ovat aiemmin ollut vetoketjun vaihdot, housunlahkeiden lyhentämiset ja miesten puvuntakit, joissa voi monessa kohtaa olla pari senttiä liikaa tai liian vähän kangasta. Näiden lisäks on paljon takin vuorin vaihtoa, housujen kaventamista ja leventämistä ja tietysti hameiden ja juhlapukujen helmojen lyhentämistä. Nykyisin mulle tulee tosi paljon näitä muutostöitä kun asiakkaat on nähneet, mitä teen. Ihania, erilaisia töitä." 

Mittatilaustöitä ei aina tarvitse aloittaa nollasta, uudesta kankaasta, vaan pohjana voi olla valmis vaate, joka kaipaa muutosta. Joskus muutostyö voi olla esimerkiksi koon muuttaminen, joskus halutaan tehdä suuriakin muutoksia vaatteen malliin.  

Mekon muutostyö ompelimossa

 Hempeästä mekosta tulikin sähäkkä bilehile, kun pitkä sifonkihame vaihdettiin lyhyempään, mustaan tyllihameeseen.

Sini kannustaakin aina kysymään, kun mieltä askarruttaa ompelutyö tai korjausta kaipaava vaate tai muu tekstiili. Itselläsi ei tarvitse olla valmiiksi täydellisen selkeää kuvaa lopputuloksella, vaan yhdessä suunnittelemalla löytyy kullekin sopivat ratkaisut.

Hääpuvun muutostyö ompelimossa

Hääpuvun alunperin kokovalkoiseen hameosaan haluttiin mustaa. Hameeseen lisättiinkin peräti 10 metriä mustaa tylliä! Korsettiosa säilytettiin ennallaan.

Hääpuvun muutostyö ompelimossa

 Kuva: Sanni Rajala

Mitä ompelutyö maksaa

Monia varmasti mietityttävät korjaustöiden tai mittatilaustöiden kustannukset. Kuviollan sivuilta löytyy hyvin kattavat, selkeät hinnastot erityyppisille töille. Sopivan esimerkin puuttuessa hinnoista voi aina kysyä Siniltä.

Esimerkiksi mittatilaustöiden hintojen arvioinnissa kannattaa huomioida, että hyvin ja juuri itselle sopivaksi tehty voi korvata useammankin, heikommin onnistuneen ostoksen.

Zero Waste -ei jätettä

Kuviolla ei ole "vain" ompelimo, vaan myös verkkokauppa, josta löytyy Sinin valmistamia kodintekstiilejä, vaatteita ja zero waste-tuotteita. Erittäin kiinnostavaa on minusta se, että kaikki tuotteisiin tarvittavat kankaat värjätään itse.

"Tilaan tukusta ainoastaan luonnonväristä pellavaa ja valkoista puuvillaa. Kaikki tuotteissa oleva väri syntyy minun työhuoneellani. Värit, joita käytän ovat kestäviä ja turvallisia. Kankaiden kotivärjäys tuo kankaisiin elävyyttä ja pinnan, jonka väri ei ole tehdasmaisen tasainen."

Kuviollan periaatteena on, että jätettä ei synny. Pienistä jäämäpaloista syntyy käteviä pussukoita ja epätasaisesti värjäytyneitä kankaita voidaan käyttää esimerkiksi kierrätyskassien vuorina.

Kodintekstiilit iloisilla kuvioilla

Kuviollan verkkokaupan tuotteet ilahduttavat väreillä ja hyväntuulisilla, käsinpainetuilla kuvilla.

Ota yhteyttä

Vaikka Kuviolla toimii Hyvinkäällä, voit rohkeasti olla yhteydessä Siniin myös kauempaa. 

+358 50 545 3678
sini@kuviolla.fi
Donnerinkatu 5 A 7
05800 Hyvinkää

 

Verkkosivut ja blogi

Ompelimon verkkosivut ja blogi löytyvät osoitteesta

https://kuviolla.fi/

Vinkki! Pian blogissa alkaa mielenkiintoisen muutostyön seuranta, kun 15 vuotta vanha valkoinen hääpuku muuttuu pikkumustaksi!

Kuviolla some

Ompelimon kuulumisia ja verkkokaupan uutuuksia voit seurata myös Kuviollan somessa. Lisäksi löydät tutoriaaleja ja muuta hauskaa ja hyödyllistä tarinoiden puolelta.

https://www.instagram.com/kuviollaompelimo/

https://www.facebook.com/kuviollaompelimo

https://www.instagram.com/kuviolla/

https://www.facebook.com/kuviolla

 

Haluatko blogin uusimmat päivitykset sähköpostiisi?

Lähetä viesti "BLOGI" allaolevan kommenttikenttän kautta. Kommenttisi ei näy julkisesti.

 

Etusivulle

 


Jätä kommentti


Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista