Läpinäkyvyys -tiedä, mitä ostat

Läpinäkyvyys helpottaa valitsemaan, minkälaisia yrityksiä ja minkälaista tuotantoa kukin meistä haluaa tukea.

Tuotteen vastuullisuuteen vaikuttaa aina monta tekijää. Valmistusmateriaalin ja valmistusmaan lisäksi on vastuullista tuntea myös valmistustapa ja valmistusmateriaalin alkuperä.

Kerromme tuotekohtaisissa tiedoissa tuotteiden valmistusmateriaaleista ja alkuperästä. Syventävää tietoa valmistavasta yrityksestä löytyy yritysten esittelysivuilta.

Lähelle on helpompi nähdä

Valitsemme verkkokauppaan ensisijaisesti suomalaisten yritysten tuotteita. Lähellä toimivia yrityksiä tukemalla Upcycler haluaa tukea yrityksiä, joiden tuotantoketju on lyhyt ja / tai läpinäkyvä, sekä ekologisuuden eri työvaiheissaan huomioon ottava.

Mistä kotoisin? 

Valmistusmaa

Valmistusmaa tarkoittaa maata, jossa tuote on ommeltu tai muotoiltu.

Valikoimamme tuotteista suurin osa on valmistettu Euroopassa. Suomen lisäksi eurooppalaisia valmistusmaita ovat Viro ja Puola. 

Virossa valmistetaan useamman merkin tuotteita tai osa tuotteista, kun taas Puolassa valmistuvat Piece of Jeans -tuotteet. 

Tuotekohtainen tieto valmistusmaasta löytyy jokaisen tuotteen omista tuotetiedoista.

Valikoiman variantteja kpl / maa
Tuotteiden valmistusmaiden jakauma

 

Euroopan ulkopuolella valmistaminen tulee kyseeseen silloin, kun raaka-aineena on tekstiiliteollisuudessa syntyvä leikkuujäte. Tällöin raaka-aine jalostetaan uudeksi kuiduksi lähellä syntysijojaan Aasiassa. Pure Waste Textiles on kehittänyt puuvillajätteen käsittelylle oman konseptin ja tuotteet valmistetaan vastuullisesti Intiassa. Myös Globe Hopen vaatteet valmistetaan Pure Waste Textilesin materiaalia hyödyntäen Intiassa ja Bangladeshissa. Tuotannon vastuullisuutta varmistaa Global Recycled Standard-sertifiointi, joka kattaa myös sosiaaliset ja ympäristöystävälliset olosuhteet. 

Materiaalien alkuperämaat

Kierrätysmateriaalien ollessa kyseessä materiaalin alkuperämaana on ilmoitettu maa, josta kierrätetty materiaali on hankittu. Toisin sanoen se maa, jossa materiaali on jäänyt käyttökelvottomaksi ja annettu kierrätykseen tai jätteenkäsittelyyn.

Valikoiman variantteja kpl / maa
Kierrätysmateriaalien alkuperä

Lue myös:

Mitä vastuullisuus tarkoittaa Upcyclerin toiminnassa?

Materiaalien ekologisuus

Etusivulle