Myssyfarmi -mummojen neulomaa

Villaiset Myssyt on tehty niille, jotka eivät sovi lokeroihin tai mahdu muotteihin. Kuten perustajansa Anna ja Janne Rauhansuu. Ensimmäinen Myssy syntyi Jannen, entisen ammattipurjelautailijan käsissä. Sittemmin pöytyäläistä sukutilaa neljän lapsensa kanssa asuttava pari hankki maailman hienointa villaa tuottavia suomenlampaita ja ryhtyi yhteistyöhön paikallisen kehräämön kanssa.

Myssyfarmin perustajat

Annan visio oli luoda Myssystä muotimerkki, jolla ei ole mitään tekemistä muodin kanssa sellaisena kuin se tunnetaan. Myssyjen valmistuksen oli oltava aitoa ja luonnonmukaista.

Neulojina eläkeläiset

Myssyfarmin ideologiaan samaistuikin pian niin moni oman tiensä kulkija, että neulomiseen alettiin tarvita apuvoimia. Hätiin tulivat paikalliset eläkeläisrouvat -Myssymummot. Jokainen Myssyfarmin tuote syntyykiin paikallisen mummon puikoissa ja on tekijänsä signeeraama.

Myssyfarmi työllistää 80 eläkeläistä, joille myssytuotteiden neulominen tuo paitsi lisätuloja, myös merkityksellistä tekemistä ja yhteenkuuluvuutta.

Myssyfarmi Myssymummot

Myssymummot

100% suomalaista luomuvillaa

Myös villaa tulee nykyään muiltakin tiloilta. Myssyihin käytetään kuitenkin vain luomuvillaa suomalaisilta tiloilta ja villa myös pestään ja kehrätään Suomessa. Tuotantoprosessi säilyttää villan luonnollisen rasvan, lanoliinin, mikä tekee langasta luonnostaan vettä- sekä likaahylkivän. 

Suomenlammas kunniaan

Suomenlammas on erityinen maatiaisrotu, jonka villa muistuttaa laadultaan merinovillaa. Kuitenkin Suomessa tuotetusta villasta hävitetään jätteenä noin 70%, sillä sillä ei ole villan lajittelun ja kuljetuksen kustannukset kattavaa markkina-arvoa. Myssyfarmi on halunnut tarttua tähän epäkohtaan, ottaa hienon, paikallisen raaka-aineen käyttöön ja maksaa siitä lammastiloille reilun korvauksen. Samalla Myssyfarmi tukee myös suomalaista kehräämöteollisuutta. Pääyhteistyökumppani on Pirtin Kehräämö.

Keväällä 2021 Myssyfarmi pilotoi virallisen Myssyvillatuottaja-järjestelmä, jossa Myssyfarmi sitoutuu ostamaan lampureilta raakavillat ja hoitamaan niiden logistiikan.

Lista villan tuottajista

Myssyfarmi käyttää suomenlampaan luomuvillaa

Käsin värjätty

Osa villoista käytetään kauniissa luonnollisissa sävyissään, osa värjätään. Kaikki värjäys tehdään käsin Myssyfarmin tuotantotiloissa. Värjäyksessä käytetään matalahappovärejä, jotka kiinnitetään lankaan sitruunahapolla. Värjäysprosessi tekee langoista erityisen kuohkeita ja pehmeitä, sekä väreistä eloisia ja loisteliaita verrattuna teollisesti värjättyihin.

Tutustu Myssyvalikoimaamme

 

 Etusivulle