Upcycler Helsinki -vaatteita ja asusteita kierrätysmateriaaleista

Meistä kaikista jää jälki, mutta jälkeä voi myös pienentää omilla valinnoilla. Jokaisen ei kuitenkaan tarvitse olla vaatetuotannon asiantuntija voidakseen tehdä ekologisempia valintoja.

Upcycler on perustettu alusta saakka minimoimaan vaatetuotannon aiheuttamia haittoja ja tekemään kestävämpien valintojen tekemisestä helpompaa.

Kiertotalouden perustalle

Enää ei voida tuottaa jatkuvasti uutta raaka-ainetta, vaan on hyödynnettävä resurssimme viisaammin. Upcycler onkin perustettu alusta alkaen kiertotalouden ja kestävyyden perustalle.

Upcycler on yhden naisen yritys, joka tekee yhteistyötä lukuisien muiden pienten yritysten kanssa Upcyclerin kokoelman muodostamiseksi.

Urani kansainvälisessa muotikaupassa vaihtui yrittäjyyteen vuoden 2020 alussa, halusta vaikuttaa tällä täysin kestämättömäksi muuttuneella alalla.

Maj-Lis Viitanen yrittäjä Upcycler Helsinki
Haastattelu Helsingin Sanomissa 19.4.2020

Muotia kierrätysmateriaaleista

Upcycling tarkoittaa kierrätysmateriaalin jalostamista joksikin uudeksi, entistä ehommaksi. Juuri sitä Upcycler haluaa edistää; vanhan hyödyntämistä sekä laadukkaasti, että esteettisesti. 

Upcycler tarjoaa kokoelman tuotteita, jotka ovat kierrätys-, ylijäämämateriaaleista, tai uusiokäytetyistä materiaaleista vastuullisesti valmistettuja.  

Kaikkia valikoiman merkkejä ja tuotteita yhdistää luontoa ja tuotteen tekijöitä kunnioittava tuotantotapa.

Vähemmän on enemmän

Kaupan ideana ei ole tarjota suurta valikoimaa, kaikkea kaikille, vaan laatua ja aikaa kestävää designia; "hidasta muotia". Valikoiman sarjat ovat pieniä ja mukana on myös yksittäiskappaleita. Lisäksi valikoimaa täydentävät käytettyjen vaatteiden vaihtuvat kokoelmat.

Upcycler Lainaamo

Verkkokaupan ohella palvelee myös Upcycler Lainaamo pienellä vaatteiden ja asusteiden vuokravalikoimalla.

Lainaaminen voi olla sekä ekologinen, että taloudellinen vaihtoehto silloin, kun tarve on lyhytaikainen. Lainaamon valikoima onkin suunniteltu palvelemaan erityisiä tilanteita, kuten juhlia tai tärkeitä tapaamisia.

Suomalaisia yrityksiä

Upcyclerin valikoima on suurimmalta osin suomalaisten yritysten tuotantoa. Suosimalla suomalaista haluan tukea muodin tuotantoa myös täällä kaukana suurista tuottajamaista.

Osa Upcyclerin yhteistyöyrityksistä on pitkänlinjan edelläkävijöitä ekologisemman muodin saralla, mutta mukana on myös monia uransa alkutaipaleella olevia mikroyrityksiä.

Myös käsityönä tehdyt tuotteet ovat Upcyclerilla arvossaan, sillä niissä tuotantoketju on lyhyt ja ja kuljetusmatkat työvaiheiden välillä lyhyemmät. Lähituotannossa valmistus on  läpinäkyvää ja monet eettisyyteen ja ekologisuuteen liittyvät ongelmat vältettävissä.   

 

Ilahduttavaa, että olet löytänyt Upcyclerin pariin. Toivon, että Upcycler voi tarjota sinulle löytämisen iloa!

-Maj-Lis

Lue lisää Upcyclerin toiminnasta:

Mitä vastuullisuus tarkoittaa Upcyclerin toiminnassa?

Materiaalien ekologisuus sydämenasiana

Läpinäkyvyys

Tutustu merkkeihimme

Vastullisuusviestinnän palvelut yrityksille

 

 

 

Upcycler Helsinki Oy

(FI3096953-3)

Perustaja ja toimitusjohtaja: Maj-Lis Viitanen

 

Etusivulle

 

Kun haluat ottaa yhteyttä, antaa palautetta, kommentoida: