Upcycler Helsinki -ekologisen muodin verkkokauppa


Upcycler Helsinki syntyi halusta tehdä ekologisempia valintoja ja mahdollistaa niitä myös muille. 

Upcycler on yhden naisen yritys, jonka tavoitteena on vähentää muodin aiheuttamia päästöjä tarjoamalla ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Päätin omalta osaltani vaikuttaa ilmastokriisissä muodin kautta, sillä muoti on paitsi pitkäaikainen ammattini, myös valtava päästöjen ja usein täysin turhankin ympäristökuorman aiheuttaja.

 

Vastuullista vaatekauppaa Upcycler Helsinki

Upcycling tarkoittaakin kierrätysmateriaalin jalostamista joksikin uudeksi, entistä ehommaksi. Juuri sitä halusin yritykselläni edistää; vanhan hyödyntämistä sekä laadukkaasti, että esteettisesti. Inspiraationa ja motivaattorina toimi myös rakas kotipaikkani. Minulle Helsinki on rantoja, merta ja luonnonrauhaa. Näillä rannoilla meri ei kuitenkaan enää välttämättä jäädy talvella ja pensaat tekevät silmuja keskellä lumetonta talvea. 

Hidasta muotia kierrätysmateriaaleista

Upcycler tarjoaa kokoelman tuotteita, jotka ovat kierrätettyjä, tai kierrätysmateriaaleista tai uusiokäytetyistä materiaaleista valmistettuja. Näin voimme vähentää maailmassa syntyvän tekstiilijätteen määrää samalla, kun uuden materiaalituotannon tarve vähenee.

Toisinaan valikoimassa on myös hyvin uusiutuvia, paikallisia materiaaleja, kuten puuta tai villaa. Kaikkia valmistajia yhdistää luontoa ja tuotteen tekijöitä kunnioittava tuotantotapa.

Lue lisää valikoiman kierrätysmateriaaleista

Kaupan ideana ei ole tarjota suurta valikoimaa, kaikkea kaikille, vaan laatua ja aikaa kestävää designia; "hidasta muotia". Valikoimamme sarjat ovat pieniä ja mukana on myös yksittäiskappaleita. Lisäksi valikoimaa täydentävät käytettyjen vaatteiden vaihtuvat kokoelmat.

Valikoimamme on suurimmalta osin suomalaisten yritysten tuotantoa. Suosimalla suomalaista Upcycler haluaa omalta osaltaan tukea muodin tuotantoa myös täällä kaukana suurista tuottajamaista.

Merkit valikoimassamme

Yrittäjä Maj-Lis Viitanen Upcycler Helsinki

Kiitos, kun olet jakamassa kiinnostukseni ekologiseen muotiin!

-Maj-Lis

Upcycler Helsinki Oy

(FI3096953-3)

 

Lue lisää blogista  Uusioajatuksia. 

Haastattelu Helsingin Sanomissa 19.4.2020

Etusivulle

 

Kun haluat ottaa yhteyttä, antaa palautetta, kommentoida: