Upcycler Helsinki -ekologisen muodin verkkokauppa

Upcycler Helsinki syntyi halusta tehdä ekologisempia valintoja ja mahdollistaa niitä myös muille. 

Upcycler on yhden naisen yritys, jonka tavoitteena on vähentää muodin aiheuttamia päästöjä tarjoamalla ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Päätin omalta osaltani vaikuttaa ilmastokriisissä muodin kautta, sillä muoti on paitsi pitkäaikainen ammattini, myös valtava päästöjen ja usein täysin turhankin ympäristökuorman aiheuttaja.

Maj-Lis Viitanen yrittäjä Upcycler Helsinki
Haastattelu Helsingin Sanomissa 19.4.2020

Muotia kierrätysmateriaaleista

Upcycling tarkoittaa kierrätysmateriaalin jalostamista joksikin uudeksi, entistä ehommaksi. Juuri sitä halusin yritykselläni edistää; vanhan hyödyntämistä sekä laadukkaasti, että esteettisesti. 

Upcycler tarjoaa kokoelman tuotteita, jotka ovat kierrätys-, ylijäämämateriaaleista, tai uusiokäytetyistä materiaaleista valmistettuja. Näin voimme vähentää maailmassa syntyvän uuden materiaalin tarvetta ja samalla vähentää tekstiilijätteen määrää.

Toisinaan valikoimassa on myös hyvin uusiutuvia, paikallisia materiaaleja, kuten puuta tai villaa.

Kaikkia valikoiman merkkejä yhdistää luontoa ja tuotteen tekijöitä kunnioittava tuotantotapa.

Lue lisää valikoiman materiaaleista

Vähemmän on enemmän

Kaupan ideana ei ole tarjota suurta valikoimaa, kaikkea kaikille, vaan laatua ja aikaa kestävää designia; "hidasta muotia". Valikoimamme sarjat ovat pieniä ja mukana on myös yksittäiskappaleita. Lisäksi valikoimaa täydentävät käytettyjen vaatteiden vaihtuvat kokoelmat.

Suomalaisia yrityksiä

Upcyclerin valikoima on suurimmalta osin suomalaisten yritysten tuotantoa. Suosimalla suomalaista haluan tukea muodin tuotantoa myös täällä kaukana suurista tuottajamaista. 

Pidän ongelmallisena sitä, että valtaosa meidän kuluttamistamme vaatteista ja asusteista kuluttaa niin paljon resursseja muualla maailmassa. Samalla tuotantoketjuista tulee niin pitkiä, että ekologisen ja eettisen tuotannon varmistamisesta tulee vähintäänkin haasteellista. Tukemalla suomalaisia, pieniä yrityksiä, tuemme myös läpinäkyvää tuotantoa ja vältämme monet massatuotannon mukanaantuomat ekologiset ja eettiset ongelmat.

Merkit valikoimassamme

Upcycler Lainaamo

Verkkokaupan lisäksi Upcycler on lainaamo, josta löytyy vaatteita ja asusteita. Lainaaminen voi olla sekä ekologinen, että taloudellinen vaihtoehto silloin, kun tarve on lyhytaikainen. Lainaamon valikoima onkin suunniteltu palvelemaan erityisiä tilanteita, kuten juhlia tai tärkeitä tapaamisia.

Upcycler Lainaamo

Lainaamoon

 

Kiitos, kun olet jakamassa kiinnostukseni ekologiseen muotiin. Toivon, että Upcycler voi tarjota sinulle löytämisen iloa!

-Maj-Lis

Upcycler Helsinki Oy

(FI3096953-3)

 

Lue lisää blogista  Uusioajatuksia. 

Etusivulle

 

Kun haluat ottaa yhteyttä, antaa palautetta, kommentoida: