Vastuullisuus


Valikoima

Suurin muodin tuotteiden aiheuttama ilmastovaikutus tulee raaka-aineen tuotannosta. Siksi tavoitteemme on vähentää luontoa kuormittavan uuden materiaalituotannon tarvetta.

Verkkokauppamme valikoima koostuu  tuotteista, joiden valmistuksessa on huomioitu ekologisuus materiaalin kierrätyksen tai uudelleenkäytön, sekä mahdollisimman ympäristöystävällisen ja läpinäkyvän tuotantotavan kautta. 

Lue lisää verkkokaupassamme myytävissä tuotteissa käytetyistä kierrätysmateriaaleista

Valikoimamme on kapeahko, ja koostuu vaihtuvista kapsuleista. Näin pyrimme varmistamaan, että emme osaltamme aiheuta liikatuotantoa. Pyrimme vähentämään jätteeksi joutuvaa tekstiiliä myös valikoiman laadukkuuden ja ajattomuuden kautta. 

Uusien tuotteiden lisäksi myös valikoidut second hand -löydöt saavat verkkokaupassamme uuden mahdollisuuden.

Läpinäkyvyys

Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman paljon tietoa tuotteiden materiaaleista ja valmistuksesta, sekä niistä erityispiirteistä, joiden vuoksi tuote on kauppaamme valikoitu. 

Tiivistelmä myytävien tuotteiden tuotannosta

Laajemmat kuvaukset yrityksistä

 

  Paikallisen tuotannon ja yrittäjyyden  tukeminen

  Suomalaisena yrityksenä haluamme tukea muodintekijöiden toimintamahdollisuuksia kotimaassa ja sitä kautta monipuolistaa markkinoilla olevia vaihtoehtoja kuluttajille. Niinpä kaikki verkkokauppamme brändeistä ovat tällä hetkellä kotimaisia.

  Paikallisuus edesauttaa myös hiilijalanjäljen pienentämistä. Kuljetusmatkat ovat lyhyitä, ja moni valikoiman tuotteista onkin saapunut varastollemme jopa jalkaisin tai pyörällä kuljetettuna : )

  Varastotilan jaamme toisen itä-Helsinkiläisen yrityksen kanssa. Varastomme hyödyntää aurinkoenergiaa ja maalämpöä.

  Vastuullisuus verkkokaupan toimituksissa

  Toimituksemme pakataan kierrätettäviin pahvilaatikoihin. Osa pakkausmateriaaleista on itsessään jo kierrätettyjä ja kaikki voidaan kierrättää edelleen. Tuotteita ei yksittäispakata muoviin.

  Haluamme välttää tuotteiden tarpeetonta kuljetusta. Toimitamme tuotteita Eurooppaan, mutta globaalit kuljetukset eivät kuulu valikoimaamme. 

  Lisäksi jokaista lähtevää tilausta kohti teemme lahjoituksen Istutapuita.fi:lle hiilinielun kasvattamiseksi Kouvolan Karhulansuolle.

   

  #kestävävaate

  Pääsimme 29.4.2020 Finix-hankkeen Kestävän tekstiilialan tienraivaajat Suomessa -listalle. Finix -hanke toimii Aalto Yliopiston alaisuudessa ja tutkiin tekstiilialan kestävyyttä. 

  Listalle pääsyn kriteerejä ovat kierrätysmateriaalien käyttö, materiaalien käyttöä vähentävä liiketoimintastrategia ja toiminta tuotteen pitkäikäisyyden takaamiseksi. Valmistus kotimaassa tai lähialueilla on tukikriteeri, joka työllistää, vahvistaa alan osaamista Suomessa ja lähes poikkeuksetta varmistaa ihmisoikeuksien toteutumisen valmistuksessa.

  Upcycler on listalla kategorioissa:

  • merkittävä kierrätys- ja ylijäämämateriaalien käyttö
  • avannut hankintaketjunsa
  • suunnitelma ja toiminta tuotteiden pitkäikäisyyden takaamiseksi
  #kestävävaate