Vastuullisuus


Vastuullinen valikoima

Verkkokauppamme valikoima koostuu  tuotteista, joiden valmistuksessa on huomioitu ekologisuus materiaalin kierrätyksen tai uudelleenkäytön, sekä mahdollisimman ympäristöystävällisen ja läpinäkyvän tuotantotavan kautta. 

Lue lisää verkkokaupan tuotteissa käytetyistä kierrätysmateriaaleista

Valikoimamme on kapeahko ja sisältää niin yksittäiskappaleita kuin tilaustuotteitakin. Näin pyrimme varmistamaan, että emme osaltamme aiheuta liikatuotantoa. 

Pyrimme vähentämään jätteeksi joutuvaa tekstiiliä myös valikoiman laadukkuuden ja ajattomuuden kautta. Toivomme sinun löytävän valikoimasatamme pitkäikäisiä lempivaatteita ja luottoasusteita.

Uusien tuotteiden lisäksi myös valikoidut second hand -löydöt saavat verkkokaupassamme uuden mahdollisuuden.

Lainaamo

Upcylerin yhteydessä toimii myös Lainaamo, jonka kautta voi vuokrata vaatteita ja asusteita. Näin pyrimme tarjoamaan monipuolisempia vaihtoehtoja ostamisen rinnalle.

Läpinäkyvyys

Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman paljon tietoa tuotteiden materiaaleista ja valmistuksesta, sekä niistä erityispiirteistä, joiden vuoksi tuote on kauppaamme valikoitu. 

Kuvaukset valikoimamme merkeistä 

  Paikallisen tuotannon ja yrittäjyyden  tukeminen

  Suomalaisena yrityksenä haluamme tukea muodintekijöiden toimintamahdollisuuksia kotimaassa ja sitä kautta monipuolistaa markkinoilla olevia vaihtoehtoja kuluttajille. 

  Paikallisuus edesauttaa myös hiilijalanjäljen pienentämistä. Kuljetusmatkat ovat lyhyitä, ja moni valikoiman tuotteista onkin saapunut varastollemme jopa jalkaisin tai pyörällä kuljetettuna : )

  Energian kulutus

  Jaamme varastotilan toisen itä-Helsinkiläisen yrityksen kanssa. Varastollamme on omat aurinkopaneelit ja pimeään aikaan hyödynnämme maalämpöä.

  Päivittäisessä työssä kuljetusmatkat on minimoitu ja kuljetuksia varastolta postituspisteelle tehdään sään salliessa myös pyöräillen.

  Vastuullisuus verkkokaupan toimituksissa

  Toimituksemme pakataan kierrätettäviin pahvilaatikoihin tai paperi- tai pahvikuoriin. Suurin osa pakkausmateriaaleista on itsessään jo kierrätysmateriaalia ja ne voidaan kierrättää edelleen. Tuotteita ei yksittäispakata muoviin.

  Haluamme välttää tuotteiden tarpeetonta kuljetusta. Toimitamme tuotteita Eurooppaan, mutta globaalit kuljetukset eivät kuulu valikoimaamme. 

  Lisäksi jokaista lähtevää tilausta kohti teemme lahjoituksen Istutapuita.fi:lle hiilinielun kasvattamiseksi Kouvolan Karhulansuolle.

   

   Kestävän pukeutumisen palvelu

   Marraskuussa 2020 lanseerattiin kestävämpiin elämäntapoihin innostava palvelu ostavastuullista.fi. Riippumaton vastuullisuuspaneeli hyväksyi Upcyclerin palveluun konseptilla Kestävän pukeutumisen palvelu. Vastuullisuuspaneeli arvioi tuotteiden ja palveluiden vastuullisuutta ja kestävyyttä suhteessa saman tuotekategorian verrokkituotteisiin sekä sitä, kuinka tuotteet mahdollistavat kestävää elämäntapaa. 

   vastuullisia vaatteita
   Upcycler löytyy myös Finix-hankkeen Kestävän tekstiilialan tienraivaajat Suomessa -listalta. Finix -hanke toimii Aalto Yliopiston alaisuudessa ja tutkii tekstiilialan kestävyyttä. 

   Listalle pääsyn kriteerejä ovat kierrätysmateriaalien käyttö, materiaalien käyttöä vähentävä liiketoimintastrategia ja toiminta tuotteen pitkäikäisyyden takaamiseksi. Valmistus kotimaassa tai lähialueilla on tukikriteeri, joka työllistää, vahvistaa alan osaamista Suomessa ja lähes poikkeuksetta varmistaa ihmisoikeuksien toteutumisen valmistuksessa.

   Upcycler on listalla kategorioissa:

   • merkittävä kierrätys- ja ylijäämämateriaalien käyttö
   • avannut hankintaketjunsa
   • suunnitelma ja toiminta tuotteiden pitkäikäisyyden takaamiseksi