Vastuullisuus

Tavoitteena kestävämpi muodin kuluttaminen ja tuottaminen

Upcyclerin toiminnan tavoitteena on edistää kestävämpää muodin tuottamista ja kuluttamista kiertotalouden keinoin.

Helpottamalla uusiomuodin löytämistä ja kertomalla muodin tuotannon ympäristövaikutuksista, Upcycler tarjoaa mahdollisuuksia tehdä ekologisesti kestävämpiä kulutusvalintoja.

Upcycler Helsingillä on Suomalaisen TYön Liiton Yhteiskunnallinen Yritys-sertifikaatti

Upcycler Helsingillä on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys-sertifikaatti.

Kiertotaloutta elinkaaren eri vaiheissa

Raaka-aineiden tuotannolla on suuri rooli muodin ympäristökuorman synnyssä. Tällä hetkellä valtaosa kulutetuista vaatteista valmistetaan uusista materiaaleista, vaikka samaan aikaan tuotamme suuret määrät tekstiilijätettä. Kierrätysmateriaalien käyttö vähentää uuden raaka-ainetuotannon tarvetta ja tekstiilijätteen syntyä.

Upcyclerin sivustolla esitellyt yritykset hyödyntävät tuotteissaan kierrätettyjä, uudelleenkäytettyjä, tai ylijäämämateriaaleja. Näin vältetään tuottamasta uusia, ympäristöä rasittavia raaka-aineita.

Materiaalin ekologisuus itsessään ei kuitenkaan riitä tekemään tuotteesta ekologista, vaan koko elinkaari vaikuttaa siihen, millaiseksi vaatteen tai asusteen ympäristökuorma lopulta muodostuu. Sivustolla onkin mukana myös second hand -tuotteiden myyjiä, sekä huolto- ja korjauspalveltuita tarjoavia yrityksiä.

Kotimaisten yritysten tukeminen

Suomalaisena yrityksenä haluan tukea muodintekijöiden toimintamahdollisuuksia kotimaassa ja sitä kautta monipuolistaa markkinoilla olevia vaihtoehtoja kuluttajille. Upcycler esittlee kotimaisia yrityksiä, joilla on tahtotila ja mahdollisuudet toimia mahdollisimman ekologisesti kestävämmän kehityksen hyväksi.

Suomen Ekoyrittäjät jäsen

 

    Etusivulle