Globe Hope

Globe Hope

Kun puhutaan kierrätysmuodista, niin useimmat ajattelevat ensimmäiseksi Globe Hopea. Seija Lukkala oli aikaansa edellä perustaessaan Globe Hopen vuonna 2003. Hän oli vakuuttunut siitä, että kierrätystekstiilistä voisi tehdä uutta designia. Ensimmäiset vaatemallistot syntyivät sairaaloiden ja armeijan käytöstä poistetuista tekstiileistä. Uusi design -konsepti oli syntynyt ja ravisutteli kaikkea totuttua ja turvallista, avaten tien suuremmalle muutokselle.

 

Globe Hope laukut

 

Kierrätettyjä turvavöitä laukkujen materiaalina.

 

Tänä päivänä Globe Hope hyödyntää laajaa valikoimaa erilaisia kierrätysmateriaaleja laukkumallistonsa valmistuksessa. Autopurkamon turvavöistä syntyy tyylikkäitä läppärilaukkuja, on turvatyynyjä, armeijatekstiiliä, ylijäämänahkaa, jopa maalarien työvaatteita! Materiaalien kirjo on monimuotoinen ja kaikki ne olisivat joutuneet jätteiksi ilman suunnittelijaa, joka näkee niissä piilevät mahdollisuudet.

Globe Hope on välillä keskittynyt vain laukkuihin ja asusteisiin ja malliston tyyli on kehittynyt vuosien kokemuksella. Tunnistettavat ikisuosikit, nipsulaukut löytyvät valikoimasta edelleen, mutta mukana on myös uudenlaista muotoilua. Laukut suunnittelevat Anssi Ruokokoski ja Miisa Asikainen.

Globe Hope nipsulaukku

 

Nipsulaukut ovat Globe Hopen valikoiman klassikoita

Seija tiimeinen työskentelee Nummelassa, johon raaka-aineet saapuvat lajiteltaviksi ja puhdistettaviksi. Laukkujen ompelu tapahtuu materaalista riippuen joko Suomessa tai Virossa.

Tuotteilla on Avainlippu-tunnus ja Design from Finland -tunnus.

Globe Hope -laukkuvalikoimamme

Globe Hope vaatteet

Lokakuussa 2020 lanseerattiin jälleen vaatemallisto uudella konseptilla. Nyt valikoimassa on vaatteita trikoosta ja neuleesta täysin uudella designilla. Vaatteet valmistetaan 100% kierrätysmateriaalista.

Globe Hope vaatteita

Globe Hope vaatteet ovat 100% kierrätysmateriaalia.

 

Sertifioitu tuotantoprosessi

Vaatteiden tuontantoprosessi on GRS-sertifioitu ("Global Recycled Standard"). Sertifiointi varmistaa kierrätysmateriaalien alkuperän ja seuraa tarkasti materiaalin kulkua alusta loppuun. Sertifikaatilla varmistetaan myös sosiaaliset ja ympäristöystävälliset olosuhteet, sekä turvallinen kemikaalien käyttö.

Globe Hope käyttää vaatteissaan suomalaisen Pure Waste Textiles Oy:n lankaa. Pure Waste Textiles on luonut kontrolloidun materiaalikierrätysprosessin Intiassa. Materiaalissa yhdistyvät tekstiiliteollisuuden leikkuujätteenä syntyvä puuvilla ja kierrätyspulloista ja muusta muovijätteestä valmistettu polyesteri. Langan valmistusmaa on Intia, sillä materiaali on mielekästä jalostaa lähellä sen syntypaikkaa. 

Lanka siirtyy jatkotuotantoa varten Bangladeshiin, jossa tuotantoa valvoo suomalaisomisteinen Tuli Trading Ltd.

Sosiaalinen vastuu

Globe Hopen vaatteet valmistetaan kahdella GRS-sertifioidulla tehtaalla. GRS-sertifikaatin lisäksi tehtailla on muita sosiaalisen vastuun tai ekologisuuden sertifikaatteja, kuten OCS (Organic Content Certificate)GOTS (Global Organic Textile Standard), OEKO-TEX, BSCI (Business Social Compliance Initiative), ja LEED Gold. 

Työntekijöille maksetaan reilusti paikallista minimipalkkaa korkeampi korvaus. Ompelijoiden peruspalkka vastaa esimerkiksi seuraavien ammattiryhmien paikallisia palkkoja: kirjanpitäjä, vastaanottovirkailija, mekaanikko tai lastentarhanopettaja

Molemmilla Globe Hopen käyttämillä tehtailla on omat tehtaan sisällä sijaitsevat terveysasemasa, joissa työntekijät saavat vapaasti käydä pyytämässä tarvitsemaansa hoitoa lääkäriltä ja sairaanhoitajalta.

Konekannan säännöllinen uusiminen on myös tärkeä työturvallisuustekijä, jolla minimoidaan turhat tapaturmat ompelimoissa ja neuletehtaan neulomoissa. Sosiaalisen ja eettisen vastuun sertifikaatit ohjaavat pitkälti myös työtilojen käyttöä ja turvallisia työskentelyolosuhteita aina yksittäisen henkilön työtehtävistä laajempiin evakuointisuunnitelmiin asti. 

Globe Hope vaatevalikoimamme

 

Globe Hopen Vastuullisuusraportti

Etusivulle