Globe Hope

Kun puhutaan kierrätysmuodista, niin useimmat ajattelevat ensimmäiseksi Globe Hopea. Seija Lukkala oli aikaansa edellä perustaessaan Globe Hopen vuonna 2003. Hän oli vakuuttunut siitä, että kierrätystekstiilistä voisi tehdä uutta designia. Ensimmäiset vaatemallistot syntyivät sairaaloiden ja armeijan käytöstä poistetuista tekstiileistä. Uusi design -konsepti oli syntynyt ja ravisutteli kaikkea totuttua ja turvallista, avaten tien suuremmalle muutokselle.

 

Globe Hope laukut

 

Kierrätettyjä turvavöitä laukkujen materiaalina.

 

Tänä päivänä Globe Hope hyödyntää laajaa valikoimaa erilaisia kierrätysmateriaaleja laukkumallistonsa valmistuksessa. Autopurkamon turvavöistä syntyy tyylikkäitä läppärilaukkuja, on turvatyynyjä, armeijatekstiiliä, ylijäämänahkaa, jopa maalarien työvaatteita! Materiaalien kirjo on monimuotoinen ja kaikki ne olisivat joutuneet jätteiksi ilman suunnittelijaa, joka näkee niissä piilevät mahdollisuudet.

Globe Hope on välillä keskittynyt vain laukkuihin ja asusteisiin ja malliston tyyli on kehittynyt vuosien kokemuksella. Tunnistettavat ikisuosikit, nipsulaukut löytyvät valikoimasta edelleen, mutta mukana on myös uudenlaista muotoilua. Laukut suunnittelevat Anssi Ruokokoski ja Miisa Asikainen.

Globe Hope nipsulaukku

 

Nipsulaukut ovat Globe Hopen valikoiman klassikoita

Seija tiimeinen työskentelee Nummelassa, johon raaka-aineet saapuvat lajiteltaviksi ja puhdistettaviksi. Laukkujen ompelu tapahtuu materaalista riippuen joko Suomessa tai Virossa.

Tuotteilla on Avainlippu-tunnus ja Design from Finland -tunnus.

Globe Hope -laukkuvalikoimamme

Globe Hope vaatteet

Lokakuussa 2020 lanseerattiin jälleen vaatemallisto uudella konseptilla. Nyt valikoimassa on vaatteita trikoosta ja neuleesta täysin uudella designilla. Vaatteet valmistetaan 100% kierrätysmateriaalista.

Globe Hope vaatteita

Globe Hope vaatteet ovat 100% kierrätysmateriaalia.

Vaatteiden valmistuksessa Globe Hope tekee yhteistyötä suomalaisen Pure Waste Textiles Oy: kanssa, joka on luonut kontrolloidun materiaalikierrätysprosessin Intiassa. Materiaalissa yhdistyvät tekstiiliteollisuuden leikkuujätteenä syntyvä puuvilla ja kierrätyspulloista ja muusta muovijätteestä valmistettu polyesteri. Langan valmistuspaikka on Intia, sillä materiaalia on mielekästä jalostaa lähellä sen syntypaikkaa.

 

Sertifioitu tuotantoprosessi

Vaatteiden tuontantoprosessimme Intiassa ja naapurimaa Bangladeshissa on GRS-sertifioitu ("Global Recycled Standard").  Sertifiointi varmistaa kierrätys-materiaalien alkuperän ja seuraa tarkasti materiaalin kulkua alusta loppuun. Sertifikaatilla varmistamme myös sosiaaliset ja ympäristöystävälliset olosuhteet, sekä turvallisten kemikaalien käytön.

Globe Hope vaatevalikoimamme

 

 

Vastuullisuusraportti

Etusivulle