Kansainväliseltä uralta yrittäjäksi

Upcycler Helsinki on yhden naisen yritys muuttaa maailmaa kestävämpään suuntaan.

Olen äiti, vaimo, tytär, sisko ja täti. Ratkaisukeskeinen insinöörimieli ja kauneutta rakastava esteetikko.

Koulutukseltani olen vaatesuunnittelija, mutta muotikauppa vei mennessään jo suoraan koulusta. Tavarataloon, tukkumyyntiin, myynnin valmentamiseen, operatiiviseen johtamiseen, ketjujohtamiseen. Kotimaassa ja kansainvälisessä yrityksessä. Sain nähdä, kuinka vaateteollisuus toimii suuressa mittakaavassa ja miten teollisuudenala teki muutosta vastuullisempaan suuntaan. 

Kun business as usual ei enää ollut vaihtoehto

"Our House is on Fire", sanoi Greta Thunberg. Miksi emme käyttäydy, kuin kriisissä? Kysymys oli minulle silmiä avaava.

Muutosta kyllä tapahtui, muttei siinä mittakaavassa, kun tarpeelliselta tuntui.  Kyseenalaistin oman kuluttamiseni, oman työni ja koko alani pisteeseen, jossa en voinut enää seistä oman tekemiseni takana. Minun tieni sellaisena kuin sen olin tuntenut, oli kuljettu loppuun syksyllä 2019.

Mietin paikkaani muodin maailmassa ja halusin käyttää kokemustani alalta kehittääkseni kestävämpää muotikauppaa. Muutoshalusta syntyi Upcycler, Suomen ensimmäinen uusiomuodin monimerkkikauppa. 

Monelle palkkatyön jättäminen ja uusi alku näytti rohkealta, mutta itse näin sen pikemminkin ainoana vaihtoehtona.

Verkkokaupasta kiertotalouden puolesta puhujaksi

Upcycler aloitti verkkokauppana ja laajeni myöhemmin myös lainaamoksi sisällöntuotantopalveluksi. Kun kiertotalous alkoi tuoda mukanaan yhä laajenevia työmahdollisuuksia, oli jälleenmuutoksen aika.

Verkkokauppa on nyt suljettu, mutta työ muodin kiertotalouden eteen jatkuu. Kiertotaloudesta puhuminen ja kiertotalousyrittäjien esitteleminen on nyt Upcyclerin toiminnan tärkein ydin.

 

Lisää Upcyclerista:

Muodin kiertotalouden media

 

Muotiguru luki Greta Thunbergin kirjan ja jätti palkkatyönsä

"Itähelsinkiläinen Maj-Lis Viitanen työskenteli vuosikaudet kansainvälisessä vaateteollisuudessa. Se herätti niin ristiriitaisia tunteita, että hän päätti jättää palkkatyönsä ja ryhtyä yrittäjäksi."

Helsingin Sanomat 19.4.2020

LUE KOKO ARTIKKELI

Inspiroivat naiset -videohaastattelu

Ota yhteyttä