Kansainväliseltä uralta yrittäjäksi

Upcycler Helsinki on yhden naisen yritys muuttaa maailmaa kestävämpään suuntaan.

Olen äiti, vaimo, tytär, sisko ja täti. Ratkaisukeskeinen insinöörimieli ja kauneutta rakastava esteetikko.

Koulutukseltani olen vaatesuunnittelija, mutta muotikauppa vei mennessään jo suoraan koulusta. Tavarataloon, tukkumyyntiin, myynnin valmentamiseen, operatiiviseen johtamiseen, ketjujohtamiseen. Kotimaassa ja kansainvälisessä yrityksessä. Sain nähdä, kuinka vaateteollisuus toimii suuressa mittakaavassa ja miten teollisuudenala teki muutosta vastuullisempaan suuntaan. 

Kun business as usual ei enää ollut vaihtoehto

"Our House is on Fire", sanoi Greta Thunberg. Miksi emme käyttäydy, kuin kriisissä? Kysymys oli minulle silmiä avaava.

Muutosta kyllä tapahtui, muttei siinä mittakaavassa, kun tarpeelliselta tuntui.  Kyseenalaistin oman kuluttamiseni, oman työni ja koko alani pisteeseen, jossa en voinut enää seistä oman tekemiseni takana. Minun tieni sellaisena kuin sen olin tuntenut, oli kuljettu loppuun syksyllä 2019.

Mietin paikkaani muodin maailmassa ja halusin käyttää kokemustani alalta kehittääkseni kestävämpää muotikauppaa. Monelle palkkatyön jättäminen ja eräänlainen uusi alku näytti rohkealta, mutta itse näin sen pikemminkin ainoana vaihtoehtona.

Kiitos

Olen äärettömän kiitollinen jokaiselle, joka on kulkenut mukanani Upcyclerin taipaleella. Tilannut verkkokaupasta, ottanut yhteyttä, seurannut eri kanavissa ja suositellut ystäville. Olette kultaakin kalliimpia.

KIITOS!

Maj-Lis Viitanen kiitos asiakkailleni

-Maj-Lis

 

 

Muotiguru luki Greta Thunbergin kirjan ja jätti palkkatyönsä

"Itähelsinkiläinen Maj-Lis Viitanen työskenteli vuosikaudet kansainvälisessä vaateteollisuudessa. Se herätti niin ristiriitaisia tunteita, että hän päätti jättää palkkatyönsä ja ryhtyä yrittäjäksi."

Helsingin Sanomat 19.4.2020

LUE KOKO ARTIKKELI

Inspiroivat naiset -videohaastattelu

Ota yhteyttä