Piece of Jeans -innovatiiviset palafarkut

Piece of Jeans -innovatiiviset palafarkut

Piece of Jeans on suomalainen yritys, joka valmistaa uniikkia kierrätysdesignia farkusta. Yrityksen luoja on Moona Kansanen, joka on kehittänyt metodin käytettyjen farkkujen hyödyntämiseksi uudessa tuotteessa.

Uusien farkkujen valmistaminen uudesta puuvillasta vaatii noin 10.000 litraa puhdasta vettä, merkittävän määrän kemikaaleja, paljon työtä ja koneellisia työvaiheita ja logistiikkaa. Käytettyjen farkkujen kierrättäminen ja eliniän pidentäminen säästää siksi luonnonvaroja huomattavasti.

Piece of Jeans valikoima

TUTUSTU VALIKOIMAAN

Valmistusmateriaalina käytetyt farkut

Moonan kehittämässä ja metodissa käytetyt farkut leikataan neliön muotoisiksi paloiksi. Paloista koostetaan uusi tilkkukangas uusien tuotteiden valmistusta varten. 

Palojen väri ja sijoittelu vaihtelevat, joten jokaisesta farkkutuotteesta tulee yksilöllinen. Sekä joustavaa, että joustamatonta farkkua voidaan hyödyntää uusissa tuotteissa, kun palat sijoitetaan käyttötarkoituksen mukaan oikeisiin kohtiin.

Käytetyistä farkuista voidaan hyödyntää paitsi isompia ehjiä pintoja, myös muita osia. Piece of Jeansin tuotteissa voi nähdä taskuja, saumoja, vetoketjuja, vyötärökaitaleita ja jopa vyönlenkkejä uusiokäytössä. 

 

Käytettyjä farkkujaPaloja käytetystä farkusta
Tilkkukangasta käytetyistä farkuista

 

Kierrätysmetodilla syntyy tilkkukangasta, jolla on mallisuoja.

 

Tuotteiden alkuperä ja valmistus

Tuotteisiin käytetyt farkut ovat peräisin Suomesta yrityksiltä ja asiakkailta. Farkku leikataan tilkuiksi ja desinfioidaan ennen ompelua.  Ompleuvaihe tehdään  Puolassa, suomalaisjohtoisessa pienompelimossa. 

Valikoima

Piece of Jeansin valikoimasta löytyy farkkuja ja farkkulaukkuja, sekä asusteita.

 

Piece of Jeansin valikoimasta löytyy farkkuja ja farkuista tehtyjä asusteita

Valikoimamme Piece of Jeans -tuotteet

Etusivulle