Piece of Jeans -kierrätettyä farkkua

Piece of Jeans on suomalainen yritys, joka valmistaa uniikkia kierrätysdesignia farkusta. Yrityksen luoja on Moona Kansanen, joka on kehittänyt metodin käytettyjen farkkujen hyödyntämiseksi uudessa tuotteessa.

Uusien farkkujen valmistaminen uudesta puuvillasta kuluttaa noin 10.000 litraa puhdasta vettä. Käytettyjen farkkujen kierrättäminen ja eliniän pidentäminen säästää luonnonvaroja huomattavasti.

Moona Kansanen, yrittäjä, Piece of Jeans

Piece of Jeans on toiminut vuodesta 2019.

Valmistusmateriaalina käytetyt farkut

Moonan kehittämässä ja metodissa käytetyt farkut leikataan neliön muotoisiksi paloiksi. Paloista koostetaan uusi tilkkukangas uusien tuotteiden valmistusta varten. 

Palojen väri ja sijoittelu vaihtelevat, joten jokaisesta farkkutuotteesta tulee yksilöllinen. Sekä joustavaa, että joustamatonta farkkua voidaan hyödyntää uusissa tuotteissa, kun palat sijoitetaan käyttötarkoituksen mukaan oikeisiin kohtiin.

Käytetyistä farkuista voidaan hyödyntää paitsi isompia ehjiä pintoja, myös muita osia. Piece of Jeansin tuotteissa voi nähdä taskuja, saumoja, vetoketjuja, vyötärökaitaleita ja jopa vyönlenkkejä uusiokäytössä. 

 

Käytettyjä farkkujaPaloja käytetystä farkusta
Tilkkukangasta käytetyistä farkuista

 

Kierrätysmetodilla syntyy tilkkukangasta, jolla on mallisuoja.

 

Tuotteiden alkuperä ja valmistus

Tuotteisiin käytetyt farkut ovat peräisin Suomesta yrityksiltä ja asiakkailta. Valmistus tapahtuu Puolassa, missä materiaali desinfioidaan ja pestään ennen ompelua. Tuotteet ommellaan suomalaisjohtoisessa pienompelimossa. Moona Kansanen on vieraillut ompelimossa paikan päällä myös itse.

Valikoima

Piece of Jeansin valikoimasta löytyy farkkuja ja farkkutakkeja, sekä erilaisia asusteita, kuten kasseja ja rusetteja.

Piece of Jeansilla on myös erityinen palvelu: farkut ja farkkutakit mittatilaustyönä. 

Piece of Jeansin valikoimasta löytyy farkkuja ja farkuista tehtyjä asusteita

Valikoimamme Piece of Jeans -tuotteet

Etusivulle