Pure Waste Textiles


Missiona muuttaa tekstiiliteollisuutta 

 

Pure Waste Textiles valmistaa vaatteita 100%:sti kierrätetystä materiaalista. Pure Waste tarkoittaakin "pelkkää jätettä" tai "kokonaan jätettä". Pure Wasten kunnianhimoisena tavoitteena on tehdä materiaalin kierrosta uusi normaali.

Tällä hetkellä puuvillavaatteiden valmistuksessa n 15% materiaalista menee hukkaan, mikä on ekologisesti täysin kestämätöntä. Pelkästään farkkujen tuotannossa maailmassa hukkaan menee pikkupaloina 450 000 000 metrin edestä kangasta vuosittain!

Pure Waste hyödyntää puuvillaista kehruujätettä ja pientä kankaiden leikkuussa ylijäävää silppua ottamalla ne uudelleen hyötykäyttöön. Näin säästytään uuden puuvillan tuotannolta ja vähennetään samalla syntyvän jätteen määrää.

Pure Wasten kierrätysmetodi säästää vettä

Materiaali lajitellaan värin ja laadun mukaan ja puretaan kuiduiksi. Kuidut kehrätään uudeksi langaksi yhdistäen ne kierrätyspulloista valmistettuun polyesteriin. Syntyvää lankaa ei tarvitse värjätä uudelleen, vaan Pure Waste hyödyntää värilajittelun tuloksena syntyviä värejä sellaisenaan.  

lajiteltua puuvillajätettä kierrätysmateriaaliksi 

 

Koska uuden puuvillan tuotanto kuluttaa valtavan määrän vettä, on myös veden säästö kierrätysmateriaalien käytössä merkittävä ekologinen hyöty. 

Esimerkiksi T-paidan tuottamiseen uudesta puuvillasta kuluu noin 2700 litraa vettä, collegapidan tuottamiseen jo yli 6000 litraa. Pure Waste onkin säästänyt kierrätysmentelmällään tähän mennessä jo puoli miljardia litraa vettä!

 

kierrätyslangan kehräystä

Valikoima

Pure Waste valmistaa collegekangasta ja neulosta, joista tehdään käytännöllisiä arjen perusvaatteita. Löydät siis mm T-paitoja, collegeja, kauluspaitoja ja neuleita perusväreissä. Monet vaatteista on suunniteltu unisex-malleiksi.

Pure Waste Textiles tuotteita

Valikoima ei vaihtele, vaan on todellista hidasta muotia: samat hyviksi havaitut klassikot ovat tarpeellisia jopa vuodesta toiseen. 

Tutustu tuotteisiin

Valmistettu vastuullisesti Intiassa

Pure Wasten tehdas sijaitsee Tiruppurissa, eteläisessä Intiassa. Koska valmistusmateriaali on vaateteollisuuden tuottamaa, on mielekästä tehdä työ materiaalin syntysijoilla.

Tehdas on valmistettu teolliseen käyttöön ja sen ympäristövaikutus pyritään minimoimaan. Käytetystä energiasta 95% on tuulivoimaa ja vedenkulutusta säännöstelllään.

Paikallisesta kyläyhteisöstä noin puolet työllistyvät tehtaassa. Työntekijöiden palkkaus on korkeampi kuin  alueen keskipalkka ja heillä on työsuhde-etuina mm työmatkakuljetukset ja ruoka. Tauoista ja työajoista huolehditaan. Tehdas tarjoaa kaivon myös yhteisön käyttöön.

 

I made your Clothes

Voit lukea lisää tehtaasta ja työoloista

 Vastuullisuusraportti 2019

 Etusivulle