Pure Waste Textiles


Missiona muuttaa tekstiiliteollisuutta


 

Pure Waste valmistaa vaatteita 100%:sti kierrätetystä materiaalista. Tavoitteena on tehdä materiaalin kierrosta uusi normaali, sillä tällä hetkellä puuvillavaatteiden valmistuksessa n 15% menee hukkaan, mikä on ekologisesti täysin kestämätöntä. Pelkästään farkkujen tuotannossa maailmassa hukkaan  menee pikkupaloina 450 000 000 metrin edestä kangasta vuosittain.

Pure Waste hyödyntää tätä "jätettä" ottamalla sen uudelleen hyötykäyttöön. Näin säästytään uuden puuvillan tuotannolta ja vähennetään samalla syntyvän jätteen määrää. Käytettävä puuvilla on siis vaatteiden leikkuusta jääviä pieniä hukkapaloja ja kehruujätettä.

Materiaali lajitellaan värin ja laadun mukaan ja puretaan kuiduiksi. 

 

Kierrätykseen lajiteltua puuvillaa

Puuvilla lajitellaan kierrätyksessä värin mukaan

Kuidut kehrätään uudeksi langaksi yhdistäen ne kierrätyspulloista saatuun polyesteriin. Syntyvää lankaa ei tarvitse värjätä uudelleen, vaan Pure Waste hyödyntää värilajittelun tuloksena syntyviä värejä sellaisenaan.  

Koska uuden puuvillan tuotanto kuluttaa valtavan määrän vettä, on Pure Waste prosessillaan säästänyt tähän mennessä jo puoli miljardia litraa vettä!

 

Puuvilla kehrätään kierrätetyn polyesterin kanssa langaksi

Uutta puuvillakangasta kierrätysmateriaalista

 

 

Pure Wasten tehdas sijaitsee Tiruppurissa, eteläisessä Intiassa. Paikallisesta kyläyhteisöstä noin puolet työllistyvät tehtaassa.

Työntekijöiden palkkaus on korkeampi kuin  alueen keskipalkka ja heillä on työsuhde-etuina mm työmatkakuljetukset ja ruoka. Tauoista ja työajoista huolehditaan.

Tehdas on valmistettu teolliseen käyttöön ja pyrkii minimoimaan ympäristövaikutuksensa. Käytetystä energiasta 95% on tuulivoimaa ja vedenkulutusta säännöstelllään. Tehdas tarjoaa kaivon myös yhteisön käyttöön.

 

I made your clothes

 

Voit lukea lisää tehtaasta ja työoloista

Pure Waste -valikoimamme löydät tästä

 

 Etusivulle