Pure Waste Textiles

Pure Waste Textiles -100% kierrätysmateriaalia

Missiona muuttaa tekstiiliteollisuutta 

Pure Waste Textiles valmistaa vaatteita 100%:sti kierrätetystä materiaalista. Pure Waste tarkoittaakin "pelkkää jätettä" tai "kokonaan jätettä". Pure Wasten kunnianhimoisena tavoitteena on tehdä materiaalin kierrosta uusi normaali.

Tällä hetkellä puuvillavaatteiden valmistuksessa n 15% materiaalista menee hukkaan, mikä on ekologisesti täysin kestämätöntä. Pelkästään farkkujen tuotannossa maailmassa hukkaan menee pikkupaloina 450 000 000 metrin edestä kangasta vuosittain!

Pure Waste hyödyntää puuvillaista kehruujätettä ja pientä kankaiden leikkuussa ylijäävää silppua ottamalla ne uudelleen hyötykäyttöön. Näin säästytään uuden puuvillan tuotannolta ja vähennetään samalla syntyvän jätteen määrää.

Pure Wasten kierrätysmetodi säästää luonnonvaroja

Kierrätettävä puuvilla lajitellaan tarkasti värin ja laadun mukaan ja puretaan takaisin kuiduiksi. Kuidut kehrätään uudeksi langaksi yhdistäen ne kierrätyspulloista valmistettuun polyesteriin. Näin saadaan aikaan 100% kierrätysmateriaalia. Näin valmistetun tuotteen hiilijalanjälki on noin puolet verrattuna uudesta raaka-aineesta valmistettuun. 
  

lajiteltua puuvillajätettä kierrätysmateriaaliksi 

 

Uutta lankaa ei värjätä uudelleen, vaan Pure Waste hyödyntää värilajittelun tuloksena syntyviä värejä sellaisenaan.

Uuden puuvillan tuotanto ja värjäys kuluttavat valtavan määrän vettä, on veden säästö kierrätysmateriaalien käytössä merkittävä ekologinen hyöty. 

Esimerkiksi T-paidan tuottamiseen uudesta puuvillasta kuluu noin 2700 litraa vettä, collegapidan tuottamiseen jo yli 6000 litraa. Pure Wasten metodilla vettä kuluu vain n 1% siitä, mitä kuluisi uudesta raaka-aineesta valmistettuun tuotteeseen.

 

kierrätyslangan kehräystä

Vuoden 2020 loppupuolella Pure Waste alkoi ilmoittaa tuotteidensa hiili- ja vesijalanjäljet. Tiedot löytyvät joitakin vanhempia tuotteita lukuunottamatta tuotetiedoista.

Valikoima

Pure Waste valmistaa collegekangasta ja neulosta, joista tehdään käytännöllisiä arjen perusvaatteita. Löydät valikoimasta mm T-paitoja, collegeja, kauluspaitoja ja neuleita perusväreissä. Monet vaatteista on suunniteltu unisex-malleiksi.

Pure Waste Textiles tuotteita

Valikoima ei vaihtele, vaan on todellista hidasta muotia: samat hyviksi havaitut klassikot ovat tarpeellisia jopa vuodesta toiseen. 

Valmistettu vastuullisesti Intiassa

Pure Wasten tehdas sijaitsee Tiruppurissa, eteläisessä Intiassa. Koska valmistusmateriaali on vaateteollisuuden tuottamaa, on mielekästä tehdä työ materiaalin syntysijoilla.

Tehdas on valmistettu teolliseen käyttöön ja sen ympäristövaikutus pyritään minimoimaan. Käytetystä energiasta 95% on tuulivoimaa ja vedenkulutusta säännöstelllään.

Paikallisesta kyläyhteisöstä noin puolet työllistyvät tehtaassa. Työntekijöiden palkkaus on korkeampi kuin  alueen keskipalkka ja heillä on työsuhde-etuina mm työmatkakuljetukset ja ruoka. Tauoista ja työajoista huolehditaan. Tehdas tarjoaa kaivon myös yhteisön käyttöön.

 

I made your Clothes

Tutustu tuotteisiin

 Vastuullisuusraportti 2019

 Etusivulle