Remake Helsinki -ekodesignin edelläkävijä

Remake Helsinki -ekodesignin edelläkävijä

Todellinen pioneeri

Paula Malleuksen Remake Helsinki -yritys ja brändi MEM on edelläkävijä koko maailmankin mittakaavassa.
MEM on maailman ensimmäinen sarjatuotettu mallisto, joka on tehty vain käytettyjä vaatteita materiaalina hyödyntäen. Käytetyt vaatteet ovat peräisin SPR:n Kontista Vantaalta ja printatut osat on tuottanut Kokkotyö-säätiö. Mallistot ommellaan Helsingissä.
Sarjatuotettujen mallistojen tekeminen käytetyistä vaatteista on jo sinänsä ollut täysin uutta ja poikkeuksellista. Lisäksi mallistot lähenevät tekstiilitaidetta veistoksellisilla kolmiulotteisilla muodoilla. Kaksi elementtiä, jotka yhdistettynä vaativat aivan erityistä tekstiilimuotoilun osaamista ja valtavan määrän työtä.
“MEM – the brand by Finnish designer Paula Malleus – has showed a strongly innovative and modern collection, made exclusively out of post consumer waste, which makes her the very first designer in the world to ever show a collection fully made of textile waste.”
- VOGUE ITALY​
Remake Ekodesign mallistoa

Samurai -mallistossa farkkua on työstetty painokuviolla.

MEM -mallistot ovat olleet kantaaottavia ja vahvoja, muotoilultaan omalle visiolle uskollisia. Monet meistä ovat kuitenkin nähneet Paulan töistä myös aivan erilaisen puolen: Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla on juhlittu monet kerrat puvuissa, jotka ovat olleet Paula Malleuksen käsialaa, kierrätysmateriaalista luonnollisesti.

 

Remake Special

Joskus asiat sattuvat loksahtamaan paikoilleen.  Avasin suuni oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja sain tilaisuuden päästä valikoimaan Remake Helsingiltä tuotteita Upcycler verkkokaupalle. Remaken varastoja tutkiessani löysin verkkokaupalle tuotteita eri ajoilta, eri mallistoista. Osa tuotannossa olleita MEM-mallistojen kappaleita, osa catwalkille tehtyjä näytöskappaleita. Jokunen kappale löytyy myös mallistojen ulkopuolelta uniikkeja, käytetyistä vaatteista uusiksi muotoiltuja töitä. Kaikki ovat yksittäiskappaleita, joten tämä on aika poikkeuksellinen setti. Siksi se kantaa nyt nimeä "Remake -Special!"

Remake-löytömme

Koska Helsingissä ollaan, kulki tämäkin kokoelma metrolla Remakelta Upcyclerin hoiviin :)

Etusivulle