TAUKO Design


Kierrätystä ja kiinnostavaa designia 

TAUKO on helsinkiläinen designvaatemerkki, jonka mallistot valmistetaan lähituotantona tarkkaan valituista, uusiokäytetyistä tekstiileistä. Mila Moision ja Kaisa Rissasen vuonna 2008 perustama yritys on palkittu innovaativisen ja kiertotalouteen pohjautuvan tuotantokonseptin kehittäjänä.

TAUKOn vaatteissa yhdistyy suunnittelijoiden intohimo nykytaiteeseen ja kulttuuriin, sekä eettisiin ja ekologisiin arvoihin. Mallistojen muotokielessä korostuvat vahvat leikkaukset ja kauniit, toimivat yksityiskohdat. 

Ainutlaatuinen kierrätyskonsepti

Vuokratekstiilit on tehty kestämään äärimmäisen kovaa kulutusta ja käytöstä poistettunakin niillä on vielä pitkä taival edessä uutena vaatteena. TAUKO antaa tälle laadukkaalle ja kestävälle materiaalille uuden käyttötarkoituksen ja on samalla omalta osaltaan vähentämässä uuden materiaalin tuotantoa ja tektiilijätteen syntyä.

Kierrätettävä materiaali on peräisin Suomesta ja Saksasta. Materiaalin kierrätys, värjäys, leikkaus ja ompelu tapahtuvat Suomessa ja Loksassa, Virossa.

Konseptillaan TAUKO vie suomalaista kierrätys- ja designosaamista myös maailmalle. Vuonna 2019 TAUKO palkittiin Valenciassa, Espanjassa tunnustuksella "The Best Sustainable Fashion Project", 80:n muotiyrityksen joukosta.

Inspiraationa Itämeri

TAUKOn kevät/kesä 2020 -malliston inspiraation lähteenä on ollut Itämeri, sen lajisto, avarat maisemat ja kesäauringon kultaamat kalliot. 

 TAUKO Designin kierrätyskonsepti on ainutlaatuinen

Mya-hameen midimitta on yhtä aikaa ajaton ja ajankohtainen.

 

How long is a wave? -mallisto kertoo kunnioituksesta meriympäristöä kohtaan. Suunnittelijoita on kiehtonut erityisesti aaltojen ikuisesti jatkuva, meditatiivinen liike. Aalto kuvaa myös niitä vaikutuksia, joita ihmisen toiminnalla on mereen. Aiheuttamamme aalto on usein paljon suurempi kuin osaamme kuvitella ja sen seuraukset kauaskantoisia. Sormenpään tai merituulen aiheuttama aalto yhdistää meitä sekä rannikoiden poikki muihin Itämeren maihin että merenalaiseen maailmaan.

Tuotenimien avulla suunnittelijat kertovat Itämeren monimuotoisuudesta ja uhanalaisesta lajistosta, joka on kuin oma näkymätön maailmansa. Pallohihainen mekko on nimettty Aureliaksi Itämeressä asuvan meduusan mukaan. 

TAUKO Design Aurelia mekko on kierrätysmateriaalia

Aurelia-mekko

Mya-housut ja hame ovat puolestaan lainanneet nimensä simpukalta ja Physa-paita kotilolta.

Ekologinen TAUKO Design mallisto

Löydät TAUKO-tuotteemme tästä

Tarkemmat tiedot tuotteiden valmistajista

Etusivulle