TAUKO


Kierrätystä ja kiinnostavaa designia 

TAUKO on helsinkiläinen designvaatemerkki, jonka mallistot valmistetaan lähituotantona tarkkaan valituista uusiokäytetyistä tekstiileistä. Mila Moision ja Kaisa Rissasen vuonna 2008 perustama yritys on palkittu innovaativisen ja kiertotalouteen pohjautuvan tuotantokonseptin kehittäjänä.

TAUKOn vaatteissa yhdistyy suunnittelijoiden intohimo nykytaiteeseen ja kulttuuriin sekä eettisiin ja ekologisiin arvoihin. Mallistojen muotokielessä korostuu vahvat leikkaukset ja kauniit, toimivat yksityiskohdat. 

Ainutlaatuinen kierrätyskonsepti

Vuokratekstiilit on tehty kestämään äärimmäisen kovaa kulutusta ja käytöstä poistettunakin niillä on vielä uutena vaatteena pitkä taival edessä. TAUKO antaa tälle laadukkaalle ja kestävälle materiaalille uuden käyttötarkoituksen ja on samalla omalta osaltaan vähentämässä uuden materiaalin tuotantoa.

Kierrätettävä materiaali on peräisin Suomesta ja Saksasta. Materiaalin kierrätys, värjäys, leikkaus ja ompelu tapahtuvat Suomessa ja Loksassa, Virossa.

Konseptillaan TAUKO vie suomalaista kierrätys- ja designosaamista myös maailmalle. Vuonna 2019 TAUKO palkittiin Valenciassa, Espanjassa tunnustuksella "The Best Sustainable Fashion Project", 80:n muotiyrityksen joukosta.

Inspiraationa Itämeri

TAUKOn kevät/kesä 2020 -malliston inspiraation lähteenä on ollut Itämeri, sen lajisto, avarat maisemat ja kesäauringon kultaamat kalliot. 

 Hue juhlamekko TAUKO Design

How long is a wave? -mallisto kertoo kunnioituksesta meriympäristöä kohtaan. Suunnittelijoita on kiehtonut erityisesti aaltojen ikuisesti jatkuva, meditatiivinen liike. Aalto kuvaa myös niitä vaikutuksia, joita ihmisen toiminnalla on mereen. Aiheuttamamme aalto on usein paljon suurempi kuin osaamme kuvitella ja sen seuraukset kauaskantoisia. Sormenpään tai merituulen aiheuttama aalto yhdistää meitä sekä rannikoiden poikki muihin Itämeren maihin että merenalaiseen maailmaan.

Tuotenimien avulla suunnittelijat kertovat Itämeren monimuotoisuudesta ja uhanalaisesta lajistosta, joka on kuin oma näkymätön maailmansa. Pallohihainen mekko on nimettty Aureliaksi Itämeressä asuvan meduusan mukaan.

 

Aurelia -mekko koralli / oranssi / cantaloupe

Aurelia-mekko

 

Mya-housut ja paita ovat puolestaan lainanneet nimensä simpukalta ja Physa-paita kotilolta.

TAUKO Design Mya midihame

Mya-hameen midimitta on yhtä aikaa ajaton ja ajankohtainen.

Trenssi ja suorat housut TAUKO Design

Mya -housut

Löydät TAUKO-tuotteemme tästä

Tarkemmat tiedot tuotteiden valmistajista

Etusivulle