TAUKO Design

TAUKO Design -designvaatteita kierrätystekstiileistä

Kierrätystä ja kiinnostavaa designia 

TAUKO on helsinkiläinen designvaatemerkki, jonka mallistot valmistetaan lähituotantona uusiokäytetyistä tekstiileistä. Mila Moision ja Kaisa Rissasen vuonna 2008 perustama yritys on palkittu innovaativisen ja kiertotalouteen pohjautuvan tuotantokonseptin kehittäjänä.

Konseptillaan TAUKO vie suomalaista kierrätys- ja designosaamista myös maailmalle. Vuonna 2019 TAUKO palkittiin Valenciassa, Espanjassa tunnustuksella "The Best Sustainable Fashion Project".

Ainutlaatuinen kierrätyskonsepti

TAUKO tekee yhteistyötä tekstiilivuokraamojen kanssa Suomessa ja Saksassa. Vuokratekstiilit on tehty kestämään äärimmäisen kovaa kulutusta ja käytöstä poistettunakin niillä on vielä pitkä taival edessään uutena vaatteena.  TAUKO antaa tälle laadukkaalle ja kestävälle materiaalille uuden käyttötarkoituksen ja on samalla omalta osaltaan vähentämässä uuden materiaalin tuotantoa ja tektiilijätteen syntyä. TAUKO kerää ja uusiokäyttää vuosittain tuhansia kiloja tekstiilejä, jotka muuten kierrätettäisiin rakennusteollisuuden tarpeisiin, tai poltettaisiin energiaksi.

TAUKO mekkoja kierrätysmateriaalista

 

Mekkoja kierrätysmateriaalista. Yleisin materiaali on puuvillasekoite.

Vuokratekstiilit ovat pääosin puuvillasekoitetta tai puuvillaa. Uudelleenkäytettyjen tekstiilien lisäksi TAUKON mallistosta löytyy ylijäämätrikoota, sekä kuproa.

Valmistus

Tekstiilejä uudelleenkäyttämällä TAUKOn tuotanto aiheuttaa jopa vähemmän hiilidioksidia, kuin tekstiilien polttamisesta syntyisi.

TAUKO-mallistojen tekstiilien käsittely tapahtuu öko-tex standardilla sertifioiduissa pienissä suomalaisissa ja virolaisissa värjäämöissä. 

Mallistojen valmistuksesta, leikkauksesta ja ompelusta vastaa virolainen pienompelimo Rütiks Oü, jonka kanssa TAUKOlla on ollut tiivis yhteistyö ja kymmenen vuoden ajan. Ompelimossa on kolem TAUKOn tuotteisiin erikoistunutta ompelijaa.

Vuorikankaat ja vetoketjut on valmistettu kierrätetystä, merestä kerätystä muovista ja muusta muovijätteestä Portugalissa ja Turkissa.

TAUKOn napit on valmistanut italialainen, kierrätysmessinkiin ja myrkyttömiin viimeistelyihin erikoistunut nappitehdas.

Hidasta muotia taidokkailla leikkauksilla

TAUKOn mallistojen muotokielessä korostuvat vahvat, kiinnostavat leikkaukset. Silti vaatteet ovat samaan aikaan monikäyttöisiä ja vuosia kestäviä luottovaatteita.

TAUKO Design ekologinen merkki

TAUKO-tuotteemme 

 TAUKOn tuotteita löytyy myös Lainaamon valikoimasta.

Etusivulle