TAUKO Design -designvaatteita kierrätystekstiileistä

Kierrätystä ja kiinnostavaa designia 

TAUKO on helsinkiläinen designvaatemerkki, jonka mallistot valmistetaan lähituotantona uusiokäytetyistä tekstiileistä. Mila Moision ja Kaisa Rissasen vuonna 2008 perustama yritys on palkittu innovaativisen ja kiertotalouteen pohjautuvan tuotantokonseptin kehittäjänä.

Konseptillaan TAUKO vie suomalaista kierrätys- ja designosaamista myös maailmalle. Vuonna 2019 TAUKO palkittiin Valenciassa, Espanjassa tunnustuksella "The Best Sustainable Fashion Project".

Ainutlaatuinen kierrätyskonsepti

Vuokratekstiilit on tehty kestämään äärimmäisen kovaa kulutusta ja käytöstä poistettunakin niillä on vielä pitkä taival edessään uutena vaatteena. TAUKO antaa tälle laadukkaalle ja kestävälle materiaalille uuden käyttötarkoituksen ja on samalla omalta osaltaan vähentämässä uuden materiaalin tuotantoa ja tektiilijätteen syntyä.

TAUKO mekkoja kierrätysmateriaalista

 

Mekkoja kierrätysmateriaalista. Yleisin materiaali on puuvillasekoite.

Vuokratekstiilit ovat pääosin puuvillasekoitetta tai puuvillaa. Materiaali on peräisin Suomesta ja Saksasta. Materiaalin kierrätys, värjäys, leikkaus ja ompelu tapahtuvat Suomessa sekä Loksassa, Virossa.

Tarkemmat tiedot tuotteiden valmistajista.

Vuokratekstiilien lisäksi TAUKO käyttää toisinaan myös ylijäämätekstiilejä ja esimerkiksi kuproa.

Hidasta muotia taidokkailla leikkauksilla

TAUKOn mallistojen muotokielessä korostuvat vahvat, kiinnostavat leikkaukset. Silti vaatteet ovat samaan aikaan monikäyttöisiä ja vuosia kestäviä luottovaatteita.

TAUKO Design ekologinen merkki

TAUKO-tuotteemme 

 

Etusivulle