Vuurran suomalaiset vastuulliset vaatteet

Vuurran -naisten vaatteita Suomesta

Vuurran on turkulainen pienyritys, joka vaalii vastuullisen vaatetuotannon periaatteita. Tavoitteena on suunnitella lempivaatteitasi, jotka palvelevat monissa tilanteissa ja joita haluat käyttää pitkään. Istuvuus ja käyttömukavuus ovat silloin avainasemassa. Monia malleja voidaankin muokata juuri sinun mitoillesi sopivaksi, sillä vaatteet valmistetaan tilaustyönä. 

Vuurran vaatteet omien mittojen mukaan

Kuvassa yrittäjä Veera Vuorenpää

Materiaalina ympäristöystävällisempi tencel

Vuurran -valikoimamme materiaalina on Tencel Refibra, joka valmistetaan tekstiiliteollisuuden leikkuujätteistä peräisin olevaa puuvillasta ja  puukuidusta. 

Tencelin®  valmistusprosessi tapahtuu suljetussa kierrossa, jossa kemikaalit kierrätetään 99,5 % takaisin ja käytetään uudelleen ja uudelleen. Valmistusprosessi myös kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa kuin muiden muuntokuitujen, kuten viskoosin, valmistus ja on siitäkin syystä ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Syntynyt jätevesi on vaaratonta, eikä prosessiin liity mainittavia ympäristöpäästöjä. 

Koska Tencelin raaka-aineet ovat luonnonmateriaaleja, on se myös tunnultaan luonnonkuitujen kaltainen: hengittävä, sähköistymätön ja miellyttävä ihoa vasten.

Kankaan alkuperämaa on Itävalta.

Valmistettu Suomessa

Vuurranin tuotteiden valmistus tapahtuu Suomessa. Tuotteet ompelee joko pienompelimo Turun seudulla, tai yrittäjä-suunnittelija Veera itse.

Tuotteet on suunniteltu helposti muokattaviksi, jolloin voit tilata vaatteen juuri haluamallasi lahkeen, helman ja hihan pituudella tai kahden koon yhdistelmänä. Näin vaate sopii juuri sinulle. 

Vuurran valikoimamme

Etusivulle