Upcycler Helsinki


Upcycler Helsinki syntyi halusta tehdä ekologisempia valintoja ja mahdollistaa niitä myös muille. 

Upcycler on yhden naisen yritys, jota rakennetaan pala palalta kiertotalouden tavoitteisiin pyrkien.

Nimensä yritys sai rakkaan kotipaikkani mukaan. Minulle Helsinki on rantoja, merta ja luonnonrauhaa. Näillä rannoilla meri ei kuitenkaan enää välttämättä jäädy talvella ja pensaat tekevät silmuja keskellä lumetonta talvea. 

Päätin omalta osaltani vaikuttaa ilmastokriisissä muodin kautta, sillä muoti on paitsi pitkäaikainen ammattini, myös valtava päästöjen ja usein täysin turhankin ympäristökuorman aiheuttaja.

Upcycler Helsingin tavoitteena on vähentää muodin aiheuttamia päästöjä tarjoamalla ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Tarjoamme helposti saatavilla olevan kokoelman tuotteita, jotka ovat kierrätettyjä, tai kierrätysmateriaaleista tai uusiokäytetyistä materiaaleista valmistettuja. Näin voimme vähentää maailmassa syntyvän tekstiilijätteen määrää samalla, kun uuden materiaalituotannon tarve vähenee.

 

Verkkokauppa

Verkkokauppamme valikoima koostuu tuotteista, joiden valmistamisen perustana ovat olleet materiaalin kierrätys tai uudelleenkäyttö. Toisinaan valikoimassa on myös hyvin uusiutuvia, paikallisia materiaaleja, kuten puuta tai villaa. Kaikkia valmistajia yhdistää luontoa ja tuotteen tekijöitä kunnioittava tuotantotapa.

Emme halua tarjota suurta valikoimaa, kaikkea kaikille, vaan laatua ja aikaa kestävää designia; "hidasta muotia". Valikoima koostuukin vaihtuvista kokoelmista, jotka on suunniteltu palvelemaan  ajankohtaisia tarpeita ennemmin kuin herätteitä. Valikoimamme sarjat ovat pieniä ja mukana on myös yksittäiskappaleita. Lisäksi valikoimaa täydentävät käytettyjen vaateiden vaihtuvat teemakokoelmat.

Valikoimamme on suomalaisten yritysten tuotantoa. Suosimalla suomalaista Upcycler haluaa omalta osaltaan tukea muodin tuotantoa myös täällä kaukana suurista tuottajamaista.

Täällä kulisseissa syntyy kevääksi myös omaa tuotantoa Upcyclerille. Materiaalit ovat aina uusiokäytössä ja paikallisesti hankittuja. Niinpä tuotteet ovat uniikkeja yksittäiskappaleita tai korkeintaan muutaman kappaleen sarjoja. Kaikki työvaiheet materiaalihankinnasta ompeluun tapahtuvat itä-Helsingissä.

Vaatekaappikonsultti järjestää, kierrättää, huoltaa

Upcycler tarjoaa pääkaupunkiseudulla "Vaatekaappi kuntoon!"-palvelua, tavoittenaan auttaa vaatteiden elinkaaren pidentämisessä ja olemassa olevan vaatevaraston hyödyntämisessä uuden hankkimisen sijaan. Palvelu yhdistää stailistin, järjestäjän ja vaatehuollon palveluita, ja auttaa lisäksi kaapista poistuvien vaatteiden kierrätyksessä.

 

Kiitos, kun olet jakamassa kiinnostukseni ekologiseen muotiin!

Maj-Lis Viitanen

-Maj-Lis

Upcycler Helsinki Oy (FI3096953-3)

Blogissa Uusioajatuksia jaan ajatuksiani matkan varrelta:

Haastattelu Helsingin Sanomissa 19.4.2020

Kun haluat ottaa yhteyttä, antaa palautetta, kommentoida: