Referenssityöt

Mainostoimisto

Olennaisen tiivis kuvaus

Vastuullisuuteen erikoistunut mainostoimisto kaipasi apua oman työn vastuullisuuskuvauksen kanssa. Napakkaan tekstiin tiivistyy vastuullisuustyön ydin.

Palaute työstä:

"Maj-Lisin mahtavista vastuullisuusviestimisen kynnystä alentavista somepäivityksistä inspiroituneena, olin halunnut jo jonkin aikaa ottaa yhteyttä. Näin, että omatkin asiakkaani hyötyisivät hänen taidoistaan. Yhteistyötä lähdin kokeilemaan yritykseni oman, liian pitkään viimeistelemättä roikkuneen vastuullisuusosion tekemisellä. Onneksi. Työ tuli tehtyä nopeasti ja viesti kiteytyi vihdoin julkaisukuntoon. Teksti oli napakkaa, ihailtava taito puristaa pursuilevasta tiedosta olennainen, ja vielä ymmärrettävään muotoon! Suosittelen lämpimästi Teoista sanoiksi -palvelua ja toivon, että jaamme tulevaisuudessa vielä monta merkityksellistä projektia."

Anri Veisterä, yrittäjä
Mielikuvitustoimisto Oy

Katso Mielikuvitustoimiston esitys

Korumerkki

Jäsennelty kokonaisuus

Koruvalmistaja Vernada oli kerännyt tietoja ja kirjoittanut tekstiä vastuullisuus-sivuja varten, mutta tiedot olivat jäsentymättömässä muodossa. Oman haasteensa toi käytettyjen materiaalien moninaisuus.

Sivuille luotiin Vastuullisuus-osio, ja muutettiin verkkosivujen rakennetta toimimaan yhteen niin uuden vastuullisuussisällön, kuin jo olemassaolevan sisällön kanssa.

Lue teksti: Vastuullisuus

Vaatemerkki

Omin sanoin, omalla tyylillä

Kaisa Turtiaisen värikäs ja iloinen vaatebrändi kaipasi verkkosivuilleen tietoja vastuullisuudesta. Oma boheemi tyyli tuntui olevan ristiriidassa vastuullisuussivujen yleisen tyylin kanssa. 

Teimme Kaisan vastuullisuussivusta yhtä pulppuavan yrittäjä itse, käyttäen omia sanoja ja ilmaisuja virallisten, raportinomaisten sivujen sijaan. Sivu on kertomus Kaisan työstä, prosessista ja ajatusmaailmasta värikkäiden kankaiden ja vaatteiden takana.

Ote työstä:

"Ne, ketkä miun työhuoneella ovat vierailleet, tietävät että siellä ei ole tilaa massamuodille. Se ei ole kuitenkaan ainut syy, miksi vaatteita valmistetaan vain pienissä sarjoissa tarpeen mukaan. Haluan, että vaatteita ei tehdä turhaan! On ihanaa, että jokainen vaate pääsee kietoutumaan sitä rakastavaan vartaloon."

Palaute työstä:

"Tämä oli jotenkin tosi ihana ja vaivaton juttu.   Miulla oli tälle tosiaan tarvetta, koska olin saanut palautetta vähäpuheisuudesta ja itsekin jo tovin alalla toimineena tiedostin puutteet. Lopputulos on hyvä, vastaa juuri sitä mitä kaipasin. Tottapuhuen olisin varmasti saanut puristettua tämän jollain tavalla itsestänikin, mutta joskus vaan ulkopuolisen käyttäminen asioiden ajatteluun on paras ratkaisu. Kun teen tekstejä itse, en ehkä aina nää asioiden oikeita tärkeysjärjestyksiä. Oli hyvä että sain vuodattaa siulle kaiken mieleen tulevan ja sie sitten suodatit sieltä hyvät pointit esiin." 

-Kaisa Turtiainen

Lue koko teksti: Kaisa Turtiainen -Vastuullisuudesta

Monimerkkikauppa

Vastuullisuus edellä

Upcycler Helsinki on oma verkkokauppani, joka on perustettu alusta alkaen vastuullisuus edellä. Koska ekologisuus ja eettisyys ovat Upcyclerin toiminnan tärkeimmät elementit, on näiden kuvaamiseen asiakkaalle panostettu useamman sivun verran. 

Yleisten periaatteiden ja arvojen lisäksi sivuilta löytyy tietoa erilaisista materiaaleista, materiaalien alkuperästä ja valmistusmaista.

Vastuullisuusviestintä on tuonut Upcycler Helsingille mm Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Yhteiskunnallinen Yritys -merkin.

Vastuullisuus-sivut Upcycler Helsinki

Paperikauppa

Oma työ näkyväksi

Tarra- ja paperikauppa Pikku paperin vastuullisuussivut olivat olleet yrittäjän mielessä, mutta niiden tekeminen tuntui vaikealta. Apua toivottiin sisällön jäsentämiseen ja asioiden sanoittamiseen.

Vastuullisuussisältö päätettiin sisällyyttää yrityskuvaukseen, syventämään kuvaa yrityksestä ja antamaan lisätietoja toiminnasta. Lopputuloksena on edelleen tiivis, mielenkiintoinen kerronta, joka sopii verkkokaupan tyyliin.

Ote työstä:

"Tarra-arkit valmistan itse kotitoimistossani Helsingissä. Painan tarra-arkit laadukkaalle mattapintaiselle, Belgiassa valmistetulle tarrapaperille (FSC).

Tarra-arkkien ja postikorttien materiaalit ovat FSC-sertifioituja. FSC (Forest Stewardship Council / Hyvän metsänhoidon neuvosto) on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka toimii ympäristön huomioonottavan, sosiaalisesti vastuullisen ja taloudellisesti kannattavan metsänhoidon puolesta."

Lue koko teksti: Suomalainen tarravalmistaja Pikku paperi

Palaute työstä

"Tulos vastaa hyvin sitä mitä olin toivonutkin yhteistyöltämme, eli että saisin vastuullisuusasiat esille verkkokauppaan selkeästi. Oli kiva että otit huomioon myös mitä muuta tekstissä voisi kertoa vastuullisuusasioiden lisäksi, ja tuntui että perehdyit yritykseeni hyvin ja katsoit sitä kokonaisuutena. Kysymykset oli vaikeita hyvällä tavalla, eli herätti miettimään ja tajuamaan, että totta, tästä asiakkaat on kiinnostuneita ja tämä on hyvä avata ja kertoa sivuilla. Jotkut asiat oli sellaisia, joita en ollut miettinyt itsekään kunnolla aikaisemmin, tai oli vaikea muotoilla ajatuksia sanoiksi."

-Noora Salonen

 

Takaisin